“Nećeš učiniti tu glupost”

Foto: www.promozioneumana.it

Gino, lučki radnik u Napulju posjedočio je o čudu koje se dogodilo intervencijom Padre Pija. Naime, njegova supruga Francesca imala je teške komplikacije u trudnoći zbog nesreće koju je doživjela prije ulaska u brak. Liječnici su zakazali operaciju kojom bi bio prekinut život djeteta, ali bi Francesca preživjela.

Očajni Gino, koji je u to vrijeme bio član komunističke partije i nije bio vjernik*, poslao je pismo Padre Piju.

U predvečerje uoči zahvata uplakana Francesca je ležala u krevetu i razmišljala o tome treba li pobaciti ili ne. U velikoj tjeskobi koja ju je uhvatila uz podnožje kreveta odjednom se pojavio redovnik obučen u smeđi habit. Prvo se nasmijao, a potom uzdigao prst u prijetećoj gesti i rekao: “Nećeš učiniti tu glupost! Dijete će doći na ovaj svijet, bit će dječak i nadjenut ćeš mu ime Giovanni!”

Unatoč liječničkim preporukama i pritisku njezinih roditelja koji su bili u strahu da će umrijeti ako ne prekine trudnoću, Francesca nije dala odobrenje za pobačaj. Nekoliko mjeseci kasnije rodio se Giovanni, a Gino i Francesca odveli su dječaka u San Giovanni Rotondo kako bi ga upoznali s Padre Pijom.

Svetac je prvo pomilovao Giovannija a potom, okrenuvši se njegovim roditeljima, razigranim glasom rekao: “Eh, bio sam u pravu?”

* Gino se nakon ovog čuda odrekao svojih marksističkih ideja

Tekst je izvorno objavljen na web-stranici www.padrepio.hr. Bitno.net ga prenosi s dopuštenjem.