Dr. Karlo Kisvarday, upravitelj “Kuće za ublaženje boli” koji se iz rodnog Zadra na inzistiranje Padra Pija s obitelji preselio u San Giovanni Rotondo, posvjedočio je što mu je svetac jednom prilikom rekao:

“Carletto, Gospodin je već odredio dane kada ćemo umrijeti, no molim posebnu molitvu da ti nadoda još godinu dana života.”

Jednog dana 1959. godine dr. Kisvarday pao je u komu i hitno je dovezen na odjel intenzivne njege. Bio je bez svijesti tri dana, a uz bolesnički krevet bdjela je njegova kućna pomoćnica Paola Novak. Jedne je večeri, iscrpljena umorom, Paola otišla kući odmoriti se, a uz Karlov krevet sjele su medicinska sestra Margherita i jedna mlada časna sestra. Njih su dvije izašle na manje od minute iz sobe, a po povratku su ugledale redovnika kako izlazi i udaljuje se. Zajedno su ušle u sobu i čule glas iz liječnikove postelje: “O, kakav prekrasan miris!” Začuđena Margherita odgovorila je: “Doktore, to je miris alkohola.”

“Ne, ne. To je miris Padra Pija. Maloprije je došao, razgovarali smo i otišao je!” rekao je dr. Karlo Kisvarday. Liječnik je trenutno ozdravio i bio savršenog zdravlja sljedećih godinu dana, kada ga je Gospodin pozvao k sebi.

(The Duchess of St. Alban: “Magic of a Mystic: Stories of Padre Pio”) 

Padrepio.hr | Bitno.net