Collage

Sada je ušla u red sestara albertinki, čija je karizma pomagati siromašnima i potrebitima, a sve donedavno sudjelovala je u vojnim operacijama američkih elitnih postrojbi i čuvala zgrade američkih veleposlanstava u Europi i Aziji.

28-godišnja sestra Jadwiga Szczechowicz Poljakinja je koja je odrasla u Sjedinjenim Državama, nakon što je njezina obitelj emigrirala tamo još za vrijeme komunizma. Nakon završene srednje škole odlučila je ući u američke vojne postrojbe, i to u marince, pomorsko pješaštvo za koje je karakteristična žestoka vojna obuka i koji su angažirani na zahtjevnim vojnim zadaćama. U vojsku je ušla, kako danas kaže, jer je željela “iskusiti avanturu života”.

Nakon završetka obuke, dvije godine je služila u Japanu, a potom je bila angažirana na osiguranju američkih veleposlanstava u Rusiji, Luksemburgu i Bocvani. Upravo u Bocvani počela je osjećati nemir u sebi i želju za promjenom.

“Nisam željela živjeti kao što sam živjela do tada”, kaže.

Shvatila je kako počinje osjećati Božji poziv. Završila je u redu albertinki, koji je krajem 19. stoljeća u Krakovu utemeljio sv. Adam Albert Chmielowski, franjevac, i koji je posvećen pomoći siromašnima, što je bila i karizma velikog poljskog sveca.

Život sestre Jadwige tako je postao veliko svjedočanstvo – o Bogu koji nas zove i na najneočekivanijim mjestima u našem životu.

G. An. | Bitno.net