U prosincu 1955. prijeteljica me zamolila da njezina supruga, koji je bio paraliziran, preporučim u molitve Padre Piju. Kako sam baš u to vrijeme imala namjeru otputovati u San Giovanni Rotondo, obećala sam joj da ću krenuti i ranije te njezinu molbu prenijeti Padre Piju. U San Giovanni Rotondo sam stigla 14. prosinca i na papiriću napisala nekoliko redaka: “Padre Pio, molite da Mario N. ponovno može pokretati svoje ruke i noge, da ozdravi i vrati se svojoj obitelji.”

To je sve što sam napisala, ništa više nije bilo potrebno jer s Padre Pijom sve je bilo vrlo jednostavno i usmjereno samo na ono što je bitno. Sljedećeg sam jutra otišla na Svetu misu koju je on slavio, a nakon nje dobila dopuštenje da se mogu ispovjediti kod njega. Predala sam mu bilješku s nakanom i zamolila ga da blagoslovi medaljicu za prijateljičinog supruga. Padre Pio je rekao: “Kaži mu da se kasnije ode zahvaliti svetom Nikoli!” U ovom jednostavnom i neočekivanom odgovoru Padre Pio je rekao sve; da će bolesnik ozdraviti te kako će doći do milosti.

Oni koji ne poznaju Padre Pija odgovor bi, kao i ova interpretacija, mogle zvučati neobično, no ja sam već navikla na njegov način postupanja. Ipak, nisam znala da ću istoga dana otići u svetište sv. Nikole u Bariju. To su one “slučajnosti” koje se povremeno događaju, a posebno su se događale u San Giovanni Rotondu. Nisam imala planove putovati u Bari, no odgovor Padre Pija ponukao me da odem i u svetištu se pomolim za prijatelja. Odmah sam krenula i tijekom kratkog posjeta Bariju posjetila sam baziliku svetog Nikole te se pomolila na njegovom grobu. Također sam dobila bočicu s “mannom” svetog Nikole, tekućinu koja čudotvorno prokapljuje iz kostiju sveca, koju sam odnijela prijateljici i njezinom bolesnom suprugu. Oni su se zavjetovali kako će otići na hodočašće u Bari ako dođe do ozdravljenja.

Nije dugo trebalo čekati – prijateljičin je suprug ozdravio od paralize! Nakanu koju sam napisala Padre Piju u svega nekoliko redaka Bog je uslišio. Prijeteljica i suprug 1. rujna 1956. ispunili su zavjet i otputovali u Bari gdje su se zahvalili svetom Nikoli, a odmah potom hodačastili su u San Giovanni Rotondo i osobno zahvalili Padre Piju na molitvama.

Katharina Tangari: “Stories of Padre Pio” / Padrepio.hr