Za ovaj advent pripremljena je brošura s pregršt animacijskog materijala. U katehetskom dijelu brošure predložene su radionicu za vrtićku skupinu, a prikazan je i prijedlog za kreativne radionice, molitvu malog misionara, meditacije na otajstva misijske krunice, homiliju i molitvu vjernika za dan Bogojavljenja i drugo. Ove će godine djeca i mladi živjeti četiri tjedna došašća uz djevojčicu iz Misije Monduli Juu u Tanzaniji gdje djeluje hrvatski misionar p. Tomislav Mesić. Iz tjedna u tjedan ona će im pričati o svojoj obitelji, svom vrtiću i pričat će im kako kod nje u Tanzaniji slave misu i Božić. Na taj će način djeca moći napraviti usporedbu s njihovim iskustvom.

I ove godine mali misionari pripremat će se za Božić uz misijski adventski kalendar. Uz molitvu svakodnevno je predložena djelatna ljubav kroz zahvalnost, dijeljenje, pomoć, pozdrav i znanje.

Kako bi djeca što bolje upoznala Tanzaniju u kojoj djeluje šest hrvatskih misionara i misionarki pripremljena je i karta Tanzanije sa zanimljivim činjenicama o toj zemlji.

Ove godine, koja je za cijelu Crkvu posebno važna zbog Izvanrednoga misijskog mjeseca, pripremljena je i slikovnica „Tamo gdje ima bezbroj čuda“. Riječ je zapravo o Papinskom misijskom djelu sv. Djetinjstva prikazanu u priči i slici. Autorica je misijske priče i ilustracija književnica i novinarka Lidija Pavlović-Grgić.

Na kraju, napravljen je animacijski plakat. Župne zajednice ili škole mogu dodatno naručiti misijske kutijice i misijske narukvice i na takav način poticati djecu da daruju njihov dar za vršnjake u misijama.

Svi materijali dostupni su na internetskim stranicama Papinskih misijskih djela Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Papinsko misijsko djelo sv. Djetinjstva organizirano u više od 150 zemalja svijeta i već 176 godina djeluje kao dječji kršćanski pokret za pružanje duhovne i materijalne pomoći najmlađima. Od osnutka do danas, Djelo sv. Djetinjstva, u početku maleno, izraslo je u veliko i razgranato je po cijelome svijetu. Danas s oko 2 500 projekata godišnje pomaže milijunima djece u različitim misijskim zemljama izgradnjom škola, sirotišta i bolnica, pomaganjem različitih dječjih projekata po župama i prehranom.

IKA | Bitno.net