Velečasni Jorge Ramos, rođeni Portugalac i svećenik Prelature Svetog Križa i Opusa Dei, danas je nakon 18 godina napustio Hrvatsku. Ante Vuković, vjernik koji je vlč. Ramosu zahvalan za sve što je učinio u Hrvatskoj, na Facebooku je podijelio emotivan status koji prenosimo u cijelosti:

„Danas, 28.7.2021., a nakon 18 godina pastoralnog djelovanja u Hrvatskoj, vlč. Jorge Ramos, Portugalac, svećenik Prelature Svetog Križa i Opus Dei, otputovao je iz Hrvatske u Brazil.

Više desetina tisuća ispovijedi, stotina duhovnih obnova i bezbroj drugih oblika pastoralnog djelovanja u tih 18 godina (od 2003. godine) ostavilo je dubok, zapravo vječan trag u dušama i srcima Hrvata. Povijest će zasigurno svjedočit o tom ‘vječnom tragu’ apostolata kršćanske ljubavi, jer trag na nutrini čovjeka ostavljen po Bogu, za Boga i s Bogom, ljubav, je neizbrisiv.

A nama koji smo primili, poučeni od vlč. Ramosa, kao i onima koji su preko nas primili i primat će kršćansku ljubav, ostaje samo jedno, HVALA don Jorge, do sljedećeg susreta, za ovog zemaljskog života ili u vječnosti.

Radost i mir“

Iz pouzdanih izvora doznajemo da je vlč. Ramos sinoć još uvijek ispovijedao.

Inače, mons. Jorge Ramos, jedan od najomiljenijih ispovjednika u Hrvatskoj, nedavno je u emisiji Laudato TV-a  “Novo srce” izjavio kako će Hrvate i Hrvatsku nositi u svojem srcu.

U podcastu 55 minuta sa Željkom Markić je izjavio: “Ovdje sam skoro 18 godina i nosim Hrvatsku u srcu. Uistinu sam zavolio ovu zemlju i sve Hrvate i mislim da ste divan narod i divna zemlja. Ovdje sam uvijek bio jako sretan i zadovoljan i mogu samo lijepo govoriti i zahvaliti se za sve dobro što sam doživio. Ako sam nešto pogriješio, ispričavam se… Puno sam ovdje primio, naučio i radosti doživio, to je jedno blago. Na koncu, kada je u pitanju poziv, radi se o lijepoj avanturi u kojoj uvijek dobijemo više nego što dajemo.”