Dokument će na konferenciji za novinare predstaviti prefekt Dikasterija za nauk vjere kardinal Víctor Manuel Fernández, tajnik doktrinarnog odjela Dikasterija monsinjor Armando Matteo te profesorica Paola Scarcella sa Sveučilištu Tor Vergata i Sveučilišta Lumsa u Rimu, odgovorna za katehezu osoba s invaliditetom Zajednice Svetog Egidija.

Konferencija za medije će se prenositi uživo na izvornom jeziku na YouTube kanalu portala Svete Stolice Vatican News. Moguće je također pristupiti i drugim kanalima uz simultani prijevod konferencije na talijanskom, engleskom i španjolskom jeziku.

Od studenoga 2023., Dikasterij za nauk vjere na čelu s kardinalom Fernándezom objavio je nekoliko dokumenata kao odgovore na pitanja biskupa ili kardinala o različitim temama: o mogućnosti da transseksualne osobe prime krštenje, kao i djeca homoseksualnih parova čak i ako su rođena uz takozvano surogat majčinstvo; o zabrani pristupanja katolicima masonstvu; o čuvanju pepela pokojnika; o poticanju samohranih majki na pristup sakramentima. Isti je Dikasterij 18. prosinca objavio deklaraciju „Fiducia Supplicans“, koja otvara mogućnost blagoslova „neregularnih“ parova, bez obreda koji bi oponašali sakramentalnu ženidbu, izvijestio je Vatican News.