Foto: Vatican Radio

Papa Franjo danas je pred glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom i drugim dužnosnicima UN-a ponovio kako se Katolička Crkva nikada neće prestati suprotstavljati pobačaju, istaknuvši važnost nepovredivosti života od začeća do prirodne smrti, izvijestila je HINA.

Kako prenosi HINA, glavni tajnik UN-a odao je počast osobnom angažmanu argentinskoga Pape na nastojanju da iskorijeni siromaštvo te na njegovu zalaganju za ljudsko dostojanstvo. Pozvao ga je da prvom prilikom posjeti New York i ondje izloži svoju viziju za govornicom Ujedinjenih naroda.

Papa Franjo je, pak, pohvalio rad i napredak što su ga postigli Ujedinjeni narodi, istodobno pozvavši sve agencije te svjetske organizacije da se “usprotive ekonomiji isključivanja, oduzimanju prava i kulturi smrti, jer bi se to moglo početi globalno pasivno prihvaćati”. Istaknuo je i da “sva naša braća” imaju vlastito dostojanstvo te da je njihov život nepovrediv od začeća do prirodne smrti. Dakle, jasna osuda abortusa i eutanazije i ostalih oblika kulture smrti.

Podsjetimo, nedavno je UN napravio izvješće u kojem je naveo kako bi Katolička Crkva trebala “preispitati” svoje stajalište o abortusu. Nije, dakle, nimalo slučajno što je papa Franjo iskoristio prigodu za susret s dužnosnicima te organizacije da to stajalište ponovi i utvrdi.

Bitno.net