Kada 28. veljače 2013., u 20 sati napusti Vatikan i kad Petrova stolica bude upražnjena, Benedikt XVI. će se uputiti najprije u Castel Gandolfo, ali će tamo ostati samo do obnove samostana u koji se kani preseliti.

mater-ecclesiae-258x258

Najavivši povlačenje od papinske službe Papa Benedikt XVI. je istakao da želi i ubuduće „služiti svim srcem, čitavim životom posvećenim molitvi, svetu Crkvu Božju”. Gdje će to biti otkrio je na konferenciji za medije glasnogovornik Vatikana pater Federico Lombardi.

On je kazao da će Papa najprije otići u Castel Gandolfo, ali samo privremeno. Mjesto novog stalnog prebivališta Josepha Ratzingera, nakon što se povuče s papinske službe  bit će samostan Mater Ecclesiae u kojem su do početka obnove 2012. godine boravile klauzurne časne sestre od Pohođenja. Samostan se nalazi se uz zidove što ih je papa Lav IV (847-855) dao izgraditi da 847. godine da bi se bazilika Svetog Petra zaštitila od napada Saracena. U tom samostanu, kad se dovrši njegova obnova, papa Benedikt XVI. imat će svoj novi dom u kojem će se posvetiti molitvi i studijskom radu.

Pročitajte i ostale članke na temu Papinog povlačenja:

Papa se povlači 28. veljače?

Odlazi nam veliki Benedikt XVI.: Moje snage više nisu prikladne za vršenje papinske službe

Papa Benedikt XVI.: Kad više ne možeš – imaš pravo, a možda i obvezu odstupiti

http://www.bitno.net/vijesti/vatikan/cjelovita-papina-izjava-o-odreknucu-od-sluzbe/

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]

Bitno.net