Salezijanci u Žepču s radošću objavljuju vijest da je pri kraju izgradnja učeničkog doma u sklopu projekta KŠC-a „Don Bosco“ i da od ove školske godine primaju učenike srednjoškolce koji će u njemu stanovati i pohađati neku od škola u KŠC-u, ili pak Glazbenu školu ili neku drugu školu u Žepču. Ove godine slavimo 25 godina naše prisutnosti u Žepču. Uz pomoć dobrotvora iz Europe koji su uvjereni da radimo dobru stvar, gradimo i evo, Bogu hvala privodimo kraju ovaj projekt.

KŠC „Don Bosco“ u Žepču dio je Sustava katoličkih škola za Europu koji sačinjava sedam  katoličkih školskih centara u BiH. Ovaj centar zapravo je jedina salezijanska prisutnost u BiH iako su salezijanci prisutni na svim kontinentima s tisućama svojih odgojno-obrazovnih ustanova, od dječjih vrtića do sveučilišta.U Žepče smo došli neposredno nakon Domovinskog rata, prvenstveno zbog hrvatskog naroda, da pomognemo opstanku na ovim prostorima, ali smo otvoreni i svima koje žele prihvatiti naš sustav vrijednosti uz čuvanje, naravno, svoga vlastitog identiteta.U sastavu KŠC-a „Don Bosco“ u Žepču dvije su škole koje rade po Hrvatskom nastavnom planu i programu: Opća gimnazija (OG) i Tehničko-obrtnička škola (TOŠ). Za školsku 2020./2021. godinu u TOŠ-u upisujemo sljedeća usmjerenja:

– tehničar za mehatroniku/elektrotehničar

– agroturistički tehničar

– elektroinstalater/elektromehaničar

– bravar/zavarivač

Od ove godine u dom ćemo primati samo muške osobe koje se upišu u neku od naših škola ili škola u gradu (npr. Glazbena škola). Za djevojke postoji mogućnost stanovanja kod časnih sestara milosrdnica u Žepču.

Oni koji su zainteresirani, najbolje bi bilo da sami dođu i vide o čemu se radi.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na sljedećim kontaktima:

tel. 032/888 700 – tajništvo škole

mob. 063/566 422 – don Milan (ravnatelj)

mob. 063/449 970 – don Ivan (pedagog)

web-stranica Centra: kscdonbosco.ba

Pogledajte fotogaleriju!