Mons. Peri je pismom želio izraziti „dužnu zahvalnost svima“ za „blizinu, nježnost, ohrabrenje, strepnju i molitve“ kojima su ga pratili „u ovom vremenu kušnje“. Otpušten je iz bolnice 3. svibnja, nakon više od mjesec dana provedenih na bolničkom liječenju. „Uz radost povratka kući, postoji još veća i ljepša, radost povratka među vas“, napisao je mons. Peri. Osim toga, objasnio je kako mu evanđelje Nedjelje Dobrog Pastira nakon proživljenog iskustva govori nešto novo. „Pokazuje mi put, kojim želim ići da vam zahvalim. Gospodin nam je u ovoj prispodobi pokazao da pastir ulazi na vrata, ovce ga prepoznaju i slušaju. On svaku zove imenom pa ih izvodi van.“

„Moja zahvala, ako uspijem – zato vas molim da se i dalje molite za mene – bit će povratak stadu, kroz jedina vrata, koja su Krist. Ova vrata za mene danas imaju lice u stvarnosti križa, kroz koju me Bog želio provesti da me očisti, da uđem dublje u njegov život i život njegova puka. Lice i istina križa, bolesti, patnje, usamljenosti, ali i lice svjetla, života i uskrsnuća, koje je za sve njegov i naš Uskrs, bez obzira na sve, u svakoj noći dolazi na vrijeme“, napisao je mons. Peri, a prenio SIR.

Inače, do danas su u svijetu preminula tri biskupa zaražena koronavirusom. Mons. Angelo Moreschi, preminuo je 25. ožujka u Bresciji, mons. Gérard Mulumba Kalemba 15. travnja u Kongu, a kenijski biskup mons. Silas Silvius Njiru 28. travnja u Alpignanu u Italiji.