pronađena ukradena relikvija don bosca

Relikvija Don Bosca, koja je 2. lipnja ukradena iz bazilike sv. Ivana Bosca podignutoj u Colle Don Boscu, na mjestu svečeva rođenja, pronađena je, izvijestila je talijanska policija.

Prema izvještaju, relikvija je otkrivena u stanu 42-godišnjeg Talijana koji ju je sakrio u bakreni čajnik, u kuhinjskom ormariću.

Počinitelj je identificiran preko otisaka prstiju pronađenih na staklu koje je čuvalo relikviju. Počinitelj, identificiran samo inicijalima C. G., otprije je poznat policiji koja ga je nekoliko dana pratila, prije nego je ishodovan nalog za pretres stana.

Relikvija, komadić mozga Don Bosca, prilikom pronalaska još se uvijek nalazila u maloj staklenci zavezanoj crvenom vrpcom. Prema tvrdnjama salezijanaca pečat koji potvrđuje autentičnost relikvije ostao je netaknut.

Policija je ustvrdila kako se čini da lopov relikviju nije ukrao radi traženja otkupnine ili za nekog kolekcionara. Čini se kako je uzrok pljačke bio puno prozaičniji. Naime, počinitelj je pogrešno smatrao kako pozlaćeni relikvijar u kojem je inače položena staklena posuda s relikvijom vrijedi mnogo novaca.

Tino Krvavica, CNS | Bitno.net