Prema priopćenju agencije Fides, jedan je musliman, Hafiz Shah Fahad, u selu Mirpur Khas 17. svibnja zbog blasfemije policiji prijavio četiri kršćanina, tvrdeći da su na seoskoj željezničkoj postaji propovijedali te da su stoga teško uvrijedili osjećaje muslimana. Policija je kršćane zadržala na obavijesnom razgovoru.

Što se tiče drugoga vrlo poznatoga slučaja, kršćanin George Masih izjavljuje da su još nekažnjeni i na slobodi ubojice njegova oca, kojega su muslimani 14. rujna 2013. godine usred bijela dana zaklali uzvikujući „Alah je velik“, hvaleći se kako su uklonili „nevjernoga bogohulnika“. Nakon toga tužnog događaja, objašnjava George Masih, “u mojoj obitelji više smo mrtvi nego živi: bez posla smo, nitko nas ne želi zaposliti”.

Još je jedan težak slučaj sredinom svibnja pogodio zajednicu „ahmadi“, odnosno zajednicu takozvanih ‘muslimana heretika’, koju pravovjerni muslimani smatraju ‘sektom’. Naime, jedan je maloljetni musliman ubio Khalila Ahmada, člana spomenute zajednice, optuženoga zbog blasfemije, dok je bio u policijskoj postaji u Panjabu.

Zbog blasfemije je optužena i poznata pakistanska televizijska postaja „Geo Tv“. Predsjednik islamskoga foruma Sahibzada Hamid, optužio je postaju zbog „vrijeđanja vjerskih osjećaja milijuna osoba“ i objavio fatvu protiv televizijske postaje. Tužba se, priopćila je agencija Fides, temelji na činjenici da je postaja prenosila snimke plesa izvedenog uz sufi-glazbu koja se, prema tradiciji, izravno odnosi na Muhameda i njegovu obitelj.

RV/Bitno.net