Svećenik Jim Sichko iz grada Lexingtona, koji se nalazi u američkoj državi Kentucky, nedavno je saznao za jednog župljanina koji ne može platiti račun za struju jer je nedavno dobio otkaz u lokalnom rudniku ugljena. Svećenik je istoga trenutka odlučio pokriti račun svojim novcem, donosi Aleteia.

Ovaj svećenik je inače unuk bivšeg rudara i poznati propovjednik kojega je papa Franjo uvrstio među tisuću Papinih misionara milosrđa. Premda je i ovo bio nesebičan čin, svećenik se na njemu nije zaustavio, nego je odlučio pomoći svim rudarima. Naime, čak 200 rudara je zbog bankrota rudnika završilo u nezavidnoj financijskoj situaciji.

Otac Sichko je odlučio provesti u djelo ono što je do sada propovijedao. “Ovi ljudi su, zajedno s njihovim obiteljima, u rudnicima riskirali i žrtvovali svoje živote… Moja je dužnost, odnosna Božja zapovijed, da im pomognem”, objasnio je.

Svećenik je organizirao druženje u dvorani crkve Svetog Trojstva u Harlanu na kojem je rudarima podijelio čekove i tako im omogućio barem kratkotrajno olakšanje od financijskog tereta. Svećenik je u konačnici rudarima poklonio 20 434,44 američkih dolara.

Bitno.net