ČUDO IZ SAN DIEGA

VIDEO Čudesna priča o najmanjoj bebi na svijetu: rođena je s 245 grama, pobijedila ružne prognoze i otišla kući!

Najmanja beba na svijetu rođena je u prosincu prošle godine, a liječnici su njezinom ocu nakon poroda progonozirali da neće preživjeti više od jednog sata. Međutim, malena se zainatila…

najmanja beba na svijetu

Najmanja beba na svijetu

Kalifornijska bolnica Sharp Mary Birch u San Diegu objavila je da je bebica koja je rođena s do sada najmanjom porođajnom težinom, preživjela. Naime, djevojčica, kojoj je bolničko osoblje dalo nadimak Saybie, rođena je u 23. tjednu trudnoće sa samo 245 grama. Imala je težinu doslovno jedne jabuke.

Beba je rođena u prosincu prošle godine, a liječnici su njezinom ocu nakon poroda progonozirali da neće preživjeti više od jednog sata. Međutim, malena se zainatila i početkom ovog mjeseca, nakon polugodišnje hospitalizacije, otpuštena je svojoj kući.

Saybie je rođena carskim rezom nakon preeklampsije koja predstavlja ozbiljnu komplikaciju u trudnoći kada je zbog visokog tlaka ugrožen život bebe i njezine majke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medicinska sestra Kim Norby je svoju pacijenticu nazvala čudom od djeteta te objasnila kako je iznad bebinog bolničkog kinderbeta stajao natpis: „Malena, ali moćna“. Dodala je kako bebicu bilo „teško pronaći u krevetu koliko je bila sitna“.

Međutim, djevojčica je u bolnici lijepo napredovala, dobivala na težini i kući je otpuštena kao zdrava beba s gotovo dva i pol kilograma.

Liječnici tumače kako je beba preživjela jer se kod nje nakon poroda nisu razvile nikakve komplikacije. „Ja sam blagoslovljena. Ona je možda najmanja beba, ali je moja…“, izjavila je njezina majka koja je željela ostati anonimna.

Do sada je rekord najmanje bebe držalo dijete koje je rođeno 2015. godine u Njemačkoj sa sedam grama više od Saybie.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net

Objavljeno: 31. svibnja 2019.
  1. Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi