Kip Bezgrešne Djevice Marije od Čudotvorne medaljice koji je papa Franjo blagoslovio na audijenciji 11. studenoga 2020., iz Rima započinje hodočašće po Italiji u povodu proslave 190. obljetnice ukazanja Blažene Djevice Marije sv. Katarini Laboure, objavio je 15. prosinca Zenit.

Kip je izrađen prema Gospinom liku koji se nalazi na Čudotvornoj medaljici, čiju je izradu Blažena Djevica Marija povjerila sv. Katarini Laboure u ukazanju u samostanskoj crkvi u Parizu 27. studenoga 1830. Svetica je rekla da je Marija dala obećanje da će svi koju medaljicu budu nosili, naročito oko vrata, zadobiti velike milosti.

Nakon što je kip od početka prosinca obišao nekoliko rimskih župa, švicarski gardisti donijeli su ga 12. prosinca u župnu crkvu sv. Ane u Vatikanu gdje je ostao dva dana. Prigodom moljenja krunice i slavljenja misa sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskoga dijelile su Čudotvorne medaljice.

Inicijativu da kip u godini dana obiđe Italiju dala je Vinkovska obitelj, objavio je Zenit.

Iz Vinkovske obitelji poručili su da je svrha tog hodočašća da pomogne proglasiti milosrdnu Božju ljubav u vrijeme „obilježeno jakim napetostima na svim kontinentima“.

„Članovi svjetske Vinkovske obitelji vjerni Riječi Božjoj, nadahnuti karizmom koja ih poziva da služe Bogu u siromasima i ohrabreni ovom inicijativom Blažene Majke da ide na hodočašće žele podsjetiti da Blažena Majka nastavlja pozivati muževe i žene da priđu k oltaru“.

Poručili su također da „nakon 190 godina Bezgrešna Djevica Marija od Čudotvorne medaljice nastavlja čuvati čovječanstvo i dolazi, kao hodočasnica, posjetiti i susresti se s članovima kršćanskih zajednica diljem Italije. Dakle, Marija ispunjava obećanje ljubavi koje je sadržano u njezinoj poruci: Ostat ću s vama, vjerujte i nemojte se obeshrabriti“, objavila je Catholic News Agency.