Grad Ville Platte, koji se nalazi u američkoj državi Kentucky, u nedjelju ujutro pogodio je tornado koji je za sobom ostavio znatnu štetu. Jedna je obitelj za lokalnu televiziju KFLY News 10 izjavila kako je njihovu kuću od tornada spasio sveti Franjo Asiški, prenosi Faith Wire. John i Angela Briley, koji u Kentuckyju žive 16 godina, uvjereni su kako ih je od strašnih posljedica tornada sačuvao kip omiljenog sveca koji je bio postavljen ispod jednog drveta.

„Munja je udarila u naše dvorište. Nebo se zasvijetlilo i drvo je nestalo“, objasnio je John. Supružnici su izjavili kako je tornado srušio tri stabla pored njihove kuće, uključujući i ono ispod kojega je bio kip svetog Franje, ali niti jedno od njih nije palo na njihovu kuću.

„Uvjerena sam kako je upravo sveti Franjo usmjerio drveća na drugu stranu i sačuvao našu imovinu“, potvrđuje Angela. Dodaje kako bi ogromna stabla smrskala zadnji dio njihove kuće, u kojem se nalazi njihova spavaonica.

Supružnici također smatraju kako je ovaj tornado bio znak za cijelu lokalnu zajednicu koja se u teškim vremenima treba okrenuti vjeri.

„Mislim da je to bila poruka da se naš grad probudi, a ljudima da se ponovno međusobno zbliže i vrate svojoj vjeri“, zaključuje Angela Briley.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net