Matteo Pio Colella je imao samo sedam godina kada mu je dijagnosticirana smrtonosna bolest. Za liječnike je bio izgubljen slučaj, nisu mu davali nikakve šanse, ali dječak je ozdravio. Njegov lijek je bilo čudo koje je u lipnju 2002. godine otvorilo put kanonizaciji svetog Padra Pija.

Matteo, koji danas ima 27 godina, svoje svjedočanstvo je ispričao u ekskluzivnom intervjuu za ACI Prensa, objavljenom uoči svjetske premijere filma „Misterij Padra Pija“. Film je režirao José María Zavala, a u njemu se, između ostalog, nalazi Matteovo svjedočanstvo.

„Nisam se dobro osjećao. Svojoj majci sam rekao kako toga dana ne želim ići u školu. Ona me je natjerala jer je mislila da se ponovno pokušavam izvući s nastave. Međutim, još iste večeri u krevetu nisam prepoznao majku kada mi je došla poželjeti laku noć. Odmah su me odvezli u bolnicu“, prisjeća se.

U siječnju 2000. godine Matteu je dijagnosticiran akutni fulminantni meningitis koji je uzrokovala bakterija. Bolest je napala bubrege i respiratorni sustav te prouzročila zgrušavanje krvi. Dječak je zaprimljen u bolnicu koju je osnovao Padre Pio, smještenoj u San Giovanni Rotondu, u gradu u kojem se nalazi svetište Padra Pija.

Dječak je sljedećeg dana završio u komi. Njegovo se zdravstveno stanje drastično pogoršalo pa su liječnici zaključili kako je on izgubljen slučaj, prognozirajući mu tek nekoliko sati života. Dok se dječak u bolnici borio za život, njegova majka Maria Lucia je na grobu Padra Pija molila za ozdravljenje.

„U komi sam vidio Padra Pija kako stoji s moje desne strane, a s lijeve strane su bila tri anđela. Jedan sa zlatnim krilima i u bijeloj tunici, a dvojica su imala bijela krila i crvenu tunika. Padre Pio mi je poručio kako se ne trebam bojati jer ću uskoro biti zdrav. Ustvari, moj lijek je bilo ono što se dogodilo Lazaru“, svjedoči Matteo.

Liječnici su kasnije potvrdili kako su Mattea već proglasili klinički mrtvim, ali onda se dječak čudesno vratio u život. Mladić je danas zahvalan svecu na njegovu zagovoru i doživljava ga kao djeda na kojega uvijek može računati.

“Uvijek sam mislio kako sam primio ogromnu milost na kojoj moram biti zahvalan. Kada razgovaram s nevjernicima, uvijek im ukažem na činjenicu kako sam ja još uvijek ovdje. Znanost ne može objasniti moj život, ali postoji jedno drugo objašnjenje koje je teško shvatiti“, poručuje Matteo Pio Colella.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net