“Novi prirodni fenomen “svjetlosna rijeka”, koja je krenula iz grada Rijeke i tekla mnogim gradovima i mjestima napokon će preplaviti i tisućljetni Sisak i mladu Sisačku biskupiju. Prognoze upućuju na njezin najveći vodostaj 5. i 6. svibnja. Stoga pripravite se za njezin dolazak.”

Vakula

Organizacijski odbor SHKM osmislio je promotivni radijski jingle za Susret hrvatske katoličke mladeži 5. i 6. svibnja u Sisku i Sisačkoj biskupiji. Naime, Sisak je grad na tri rijeke, a zaštitnik grada Siska i Sisačke biskupije je sveti Kvirin koji je umro mučeničkom smrću na način da su mu mučitelji stavili oko vrata mlinski kamen i potopili ga u rijeci Sabariji. Nadalje geslo susreta je tekst iz Prve Ivanove poslanice „U svjetlosti hodimo”. Stoga je jingle zamišljen kao dio izvještaja vremenske prognoze u kojem Sisak i Sisačka biskupija očekuju „svjetlosnu rijeku” mladih. Poznati pak prognostičar Zoran Vakula u jinglu izvještava o novom prirodnom fenomenu svjetlosne rijeke. Sadržaj jingla osmislili su uz već spomenutog Zorana Vakulu, Antonija Tomazinić, Blaženka i Dražen Jančić te Antun Sente.

Jingle se može skinuti na sljedećoj adresi.

Tekst jingla glasi: „Poštovane slušateljice i slušatelji. Unatoč ovotravanjskoj kiši, suša i dalje traje. Ali samo u poljima, srećom, ne i u našim srcima! Novi prirodni fenomen “svjetlosna rijeka”, koja je krenula iz grada Rijeke i tekla mnogim gradovima i mjestima napokon će preplaviti i tisućljetni Sisak i mladu Sisačku biskupiju. Prognoze upućuju na njezin najveći vodostaj 5. i 6. svibnja. Stoga pripravite se za njezin dolazak. Budite spremni utkati i svoju kaplju radosti u tu rijeku mladosti, slivenu od nekoliko desetaka tisuća svjedoka svjetlosti. Mladi, ma kakvo vrijeme i nedaće bile, hrabro krenite i u svjetlosti hodite”. (ika/bitno.net)