3D formacija, SKAC-ov trogodišnji program za cjeloviti razvoj osobnosti, otvara prijave za akademsku godinu 2023./2024. Cilj ovog programa je omogućiti formaciju mladog kršćanina nudeći mu poticajno okruženje za osobni razvoj, rast u vjeri i odgovornom društvenom djelovanju.

Prvo D je za dušu i usmjereno je na naravnu zrelost pojedinca kroz predavanja, samopromatranje, grupni rad i eksperimente. Drugo D označava duh, a pruža osnove ignacijanske duhovnosti i iskustvo duhovnih vježbi u svrhu osnaživanja osobnog iskustva Boga. Treći D stoji za društvo, te kroz upoznavanje socijalnog nauka Crkve i suradnju s različitim projektima i udrugama otvara vrata mladima kako bi mogli biti djelotvorni za Drugoga i živjeti svoje poslanje.

„Prva godina 3D formacije pruža mladima poticajno okruženje u kojem će razvijati razvijaju svijest o sebi kroz prepoznavanje i izricanje nutarnjih pokreta, razmatrati Božju riječ i otvoriti joj se, vježbati se u krjepostima te iskusiti bogatstvo zajedništva. Duhovnik na prvoj godini programa je pater Bojan Bijelić, a prvi susret nove generacije će se održati u ponedjeljak 2. listopada 2023. godine. Kroz godinu, sudionici slušaju zajedničke nagovore ponedjeljkom u 20h, jednom tjedno dolaze na grupne susrete uživo, rješavaju tjedne zadatke, redovito mole te sudjeluju na eksperimentima.“ – ističe Marina Grubišić, voditeljica programa.

Tko se sve može prijaviti na 3D Formaciju?

Prijaviti se mogu mladi od 18 do 30 godina (uključno). Osim godina, uvjet je spremnost na promjenu života. Dakle, cilj programa je pomoći dušama da donose odluke s Bogom i mijenjaju svoj život u suradnji s Njim, onako kako ih On poziva. To znači i spremnost na odgovorno pristupanje i redovito sudjelovanje u svim dijelovima programa. Prijave su otvorene do 4. rujna, ali broj mjesta je ograničen. Za prijavu je potrebno detaljno pročitati i na vrijeme ispuniti PRIJAVNICU.

A evo što kaže i jedna polaznica o iskustvu pohađanja 3D formacije: „3D nije uputstvo koje će uvijek poslužiti kao sredstvo za uklanjanje naših teškoća, patnji ili borbi niti su ljudi koji ga vode rješenje za naše unutarnje neurednosti. 3D je nevidljivi plašt ljubavi. Dozvoliš li da te ogrne, s njim ostaješ hodati kroz život. No ovaj put bez straha da ćeš se umoriti, razočarati ili izgubiti bitke. Jer nije važno. Oslobođen si od sebe i svojih očekivanja i ludo vjeruješ da je ono što je iza ugla čekalo baš tebe.“

Kontakt osoba:

Jelena Gašpar, SKAC Palma

E: odnosi@skac.hr

M: 099 371 8548

W: skac.hr