Ovaj projekt međunarodnog karaktera pokrenut je 2005. godine u Kölnu, nakon Svjetskog dana mladih, a u Dubrovniku je prvi put održan 2013. godine. Kao i svake godine do sada, pobudio je interes mnogih stranih i domaćih gostiju, ali i stanovnika Grada, a osobito mladih. Osmišljen je kao večer otvorenih vrata crkve s ciljem da ljudima, koji se tu večer zateknu u Gradu, omogući trenutke molitve i meditacije. Specifičnost projekta je u pjesmi, molitvi i meditaciji na više svjetskih jezika – hrvatskom, engleskom, španjolskom, talijanskom.

Oko 40 mladih volontera na Stradunu su pozivali zainteresirane da uđu i zapale svijeću pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom na oltaru u crkvi Male braće. Unutar crkve posjetitelji su mogli i napisati svoje molitvene nakane, čitati Riječ Božju te slušati meditacije iz postsinodalne apostolske pobudnice upravljene mladima „Christus vivit“. I sakramentu ispovijedi se moglo pristupiti na više stranih jezika.

Taj projekt je do sada održan u šezdesetak svjetskih gradova, poput Rima, Sydneya, Glasgowa, Münchena, Lourdesa te Splita u kojem je projekt realiziran prvi put u Hrvatskoj 2012. godine. Velika posjećenost tog molitveno-meditativnog programa i odaziv i stranih i domaćih gostiju svjedoči o potrebi takvog sadržaja i tijekom turističke sezone u Dubrovniku. Prije početka Nightfevera misu za volontere predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

IKA | Bitno.net