Ivas

U uskrsnoj čestitki vjernicima šibenski biskup Ante Ivas piše o događaju Uskrsa, ističući: “Vjerujemo da je Uskrs veličanstveni događaj koga je Bog izveo u Isusu Kristu, Sinu svojemu, našem Gospodinu i Učitelju, koji je ‘radi nas ljudi i radi našega spasenja postao čovjekom'”.

Uskrsni događaj, kako onoga jutra, tako i danas, piše šibenski biskup, ne prestaje zbunjivati i uzbuđivati ljude i svijet: i učenike i protivnike, vlasti, suce i sile, mudrace i farizeje, vjernike i nevjernike (ateiste i agnostike). Jedni su prestrašeni i zbunjeni, ali naziru i nadaju se uskrsnoj novosti, dok drugi čine sve da se Isusovo uskrsnuće proglasi iluzijom i prevarom.

“Vjerujemo da je Uskrsli poslao, i da danas šalje svoje učenike da idu po svem svijetu, da propovijedaju Evanđelje Uskrsnuća. Vjerujemo da smo i mi po svetom krštenju postali dionici tog uskrsnog događaja. Da smo pozvani živjeti uskrsnu novost ‘života u izobilju’, u zajednici svoje Crkve, u svojim obiteljima i narodu. Vjerujemo da s Kristom uskrslim možemo graditi bolji i sretan svijet. Ne na iluzijama i prevarama, koje silom kapitala i oružja žele uspostaviti svjetski poredak za interese ‘velike i moćne manjine’ koja gospodari nad većinom malih, koji im u pokornosti i poniženju služe. Nego, na novoj zapovijedi: ‘ljubite jedni druge, kao što sam ja vas ljubio!'”

Tim riječima biskup želi blagoslovljen Uskrs vjernicima Šibenske biskupije, čestitajući im ujedno na njihovoj vjeri i hrabrosti, unatoč zastrašivanju i obeshrabrivanju, te želeći svima ustrajnost u dobru.(ika/bitno.net)