Dbk

Dubrovački biskup Mate Uzinić uputio je uskrsnu čestitku svim vjernicima Dubrovačke biskupije.

Uskrsnuli Isus je uvijek živ ovdje među nama i čini nas dionicima svoje pobjede nad grijehom, nad smrću, nad zlom i združuje nas u svoju pobjedu, daruje nam svoj božanski život: omogućuje nam da učinimo svoju osobnu Pashu, izlazak, odnosno prijelaz svakoga od nas iz grijeha u milost, iz zla u dobro, iz smrti u život. Zato je Uskrs blagdan života. Onog života koji počinje u majčinoj utrobi, a nastavlja se u vječnosti u zajedništvu s Kristom uskrslim – stoji u čestitci.

Čestitajući jedni drugima vjernici žele postati suuskrsnuli s Kristom. Bližnjima žele da i oni iziđu iz beznađa svojih grobova te da se susretnu s Kristom uskrslim i zajedno pronađu vječnu nadu.

Ovoga bismo trebali biti svjesni osobito u Godini Caritasa. Godina Caritasa je poziv na usklađivanje riječi i života s uskrsnim čestitkama. Ona je poziv da onu ljubav koju navješćujemo i koja je imala svoj vrhunac u vazmenom otajstvu muke, smrti i uskrsnuća, djelatnom ljubavlju radosno posvjedočimo onima kojima čestitamo, ali i svima drugima, osobito onima kojima je potrebna naša ljubav – ističe biskup.(ika/bitno.net)