svetiste-vepric-makarska-2

Dragi čitatelji, kao što Vam je poznato nedavno smo pokrenuli smo Klub prijatelja portala Bitno.net. On je osmišljen kao zajednica svih onih koji čitaju portal Bitno.net i žele svojim članstvom podržavati rad portala. Osim što smo za sve one koji se priključe Klubu osigurali posebne pogodnosti za proizvode i usluge poduzeća koja nam pružaju podršku, u obavijesti o osnivanju Kluba najavili smo da će jednom mjesečno za vas i vaše nakane biti slavljena sv. misa kao znak posebne zahvale za vašu podršku.

S radošću vas obavještavamo da je upravo u subotu, u poznatom marijanskom svetištu Vepric, zvanom i Hrvatski Lurd, slavljena prva sveta misa za vas i vaše nakane, a predslavio ju je don Mijo Šurlin, upravitelj svetišta.

Hrvatsko lurdsko svetište Vepric smješteno u blizini Makarske. osnovao je 1908.g. splitsko-makarski nadbiskup dr. Juraj Carić. Prirodna špilja i cijeli krajolik s brežuljcima, raslinjem i potokom među njima živo podsjeća na Lurd, gdje se je Blažena.Djevica Marija godine 1858. ukazala puta Bernardici Soubirous. Svetište u Vepricu čine špilja s Gospinim kipom, kapela, oltar na otvorenom, postaje križnog puta, dom za duhovne vježbe i drugi sadržaji. Zbog svoje prirodne ljepote i tišine ovo je svetište veoma posjećeno kroz cijelu godinu i poznato je kao mjesto molitve i hodočašća.

Više informacija o Klubu prijatelja portala Bitno.net  možete saznati na linku ovdje.

Bitno.net