Misionari

Uz misionare i misionarke, na susretu će sudjelovati mons. Slobodan Štambuk, biskup hvarsko-bračko-viški i predsjednik Vijeća za misije Hrvatske biskupske konferencije. Zatim vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, don Ivan Štironja, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini. Na susretu će sudjelovati i biskupijski ravnatelji Papinskih misijskih djela iz svih nad/biskupija u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini i djelatnici središnjih misijskih ustanova iz Zagreba i Sarajeva.

Već je ustaljena praksa da se misionari i misionarke svake godine okupe u jednoj od nad/biskupija u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini. To je prigoda da se misionari međusobno susretnu i izmijene iskustva, ali i kako bi misionari progovorili o rastu i napretku novih i mladih vjerničkih zajednica u misijskim zemljama te da se razvije međusobna povezanost jer misijske crkvene zajednice mogu nas u mnogočemu obogatiti novim žarom i poletom.

Na susretu će sudjelovati 11 misionara i misionarki koji dolaze iz D. R. Konga, Zambije, Tanzanije, Benina, Salomonskih otoka, Rusije i Bugarske.

Susret započinje 2. srpnja u 19 sati koncelebriranim misnim slavljem u bjelovarskoj katedrali koje će predvoditi bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. U utorak 3. srpnja misionari i misionarke imat će prije i poslije podne izlaganja o svom misionarskom radu, a navečer će sudjelovati na misnim slavljima po župama (Bjelovar – župa sv. Ane, Križevci, Grubišno Polje, Cirkvena i Samarica). U srijedu, 4. srpnja, predviđen je hodočasnički dio, a večernju koncelebriranu misu u Križevcima predvodit će u 19 sati biskup Slobodan Štambuk. Susret završava u četvrtak, 5. srpnja, jutarnjom misom. (ika/bitno.net)