U zahvalnosti i radosti misu je predvodio predsjednik SKAC-a o. Tomislav Špiranec u koncelebraciji s provincijalom o. Daliborom Renićem, župnikom o. Ivanom Matićem i ostalom braćom isusovcima koji su uključeni u rad SKAC-a, a SKAC zbor pjevanjem je uveličao slavlje. Posebnosti toga događaja svjedočila je bazilika ispunjena svima koji su bili i koji su danas aktivni su SKAC-u, onim mladima u kojima se tijekom dvadeset godina, ali i danas nalazi snaga i bogatstvo SKAC-a.

O. Špiranec u propovijedi je prigodno odabrano evanđelje o radosti i prijateljstvu pretočio u rad SKAC-a te povezao s primjerom svetoga Ivana Berchmansa. “Isus ovdje više ne govori pojedincu, nego grupi. Daje jednu novu zapovijed: ‘ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!’ Kriterij je jako dignut. Sveti Ivan Berchmans u svojem je mladom životu to uspio provesti u djelo i postati svet. Taj jednostavni sluga radi jednostavne, male i obične stvari i u tome nalazi radost. To radi i SKAC”, rekao je o. Špiranec. Prema njegovim riječima, SKAC-u su u poslanju tri koraka: “Prvo nam je služiti Bogu, ući u to prijateljstvo s njime onako kako nas je Ignacije naučio. Drugo nam je biti zajedno, pripadati jednoj grupi u kojoj se brinemo jedni za druge. I treće, mi smo kao sluge poslani na neku misiju – sve naučeno nositi dalje drugima. Dakle tri koraka: kušati Božju blizinu i prijateljstvo s Bogom, kušati zajedništvo i brinuti se za druge i na kraju, kao i Ivan Berchmans, kao sluge imamo misiju sve što smo učili nositi tamo gdje smo poslani. To radi SKAC, i danas je on, kao i prije, zadužen za te tri stvari.” Homiliju je o. Špiranec zaključio molitvom za sve mlade u SKAC-u, obitelji i duhovna zvanja u Družbi, a na kraju mise prisjetio se i zahvalio svima koji su u dvadeset godina doprinijeli radu i širenju SKAC-a, posebno o. Luki Rađi koji je osnovao SKAC.

Tijekom druženja nakon mise smijeha i radosti nije nedostajalo, a nisu izostale ni anegdote bivših i sadašnjih članova SKAC-a te prisjećanja što se to u SKAC-u sve dogodilo u dvadeset godina. Prostorije zagrebačkoga SKAC-a ispunili su SKAC-ovci, mlađi i stariji, bračni parovi, obitelji i dobročinitelji SKAC-a koji svesrdno pomažu njegov rad, a proslavi su se pridružili i mladi iz osječkoga i splitskoga SKAC-a.

Na rođendanu je najavljen i veliki europski događaj koji će se održati u srpnju 2022. u Hrvatskoj – Magis Europe, čija će svečana završnica biti u Solinu 31. srpnja 2022.. Riječ je o projektu europskih isusovaca, a Hrvatska je dobila čast biti domaćinom toga događaja u jubilarnoj godini obraćenja sv. Ignacija. Mladi iz 350 europskih zemalja na više od 30 lokacija u suradnji s mladima iz Hrvatske sudjelovat će provoditi eksperimente iz područja duhovnosti, hodočašća, služenja, umjetnosti, društva i kulture. Ostvarenje susreta europske mladeži u Hrvatskoj može se podržati preko PayPala ili uplatom na HR3323400091110694643 uz opis plaćanja: Donacija M22. Pripreme i sve sadržaje europskog Magisa mogu se pratiti na društvenim mrežama Facebook i Instagram te na službenom YouTube kanalu, a više informacija može se saznati upitom na magis22@jesuits.eu.

Plodonosnih dvadeset godina je iza SKAC-a, a sudeći prema proteklih dvadeset godina i najavljenim projektima pred njim je zasigurno i još najmanje toliko godina rada i djelovanja.