U ponedjeljak, 29. studenoga 2021. godine, u prostorijama Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održano je predstavljanje novog broja studentskog časopisa Spectrum na temu Teologija i ekologija.

Uz uredničko vijeće, na predstavljanju su sudjelovali: dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta prof. dr.sc. Josip Šimunović, prodekanica za nastavu izv. Prof. dr. sc. Silvija Migles, prodekan za znanost doc. dr.sc. Branko Murić, delegat Fakultetskog vijeća za Spectrum dr.sc. Ante Bekavac, profesori i studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Od ostalih gostiju, na predstavljanju su sudjelovali vlč. Dario Kral, nadbiskupski tajnik i delegat velikog kancelara Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu Josipa kard. Bozanića te odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu vlč. Josip Đurin.

Program je započeo molitvom koju je vodio dekan. Nakon molitve, studenti I. godine Filozofsko-teološkog studija otpjevali su prigodnu pjesmu, a cijeli program predstavljanja  vodio je tajnik Spectruma, Ante Herceg. Student Herceg na početku programa pozvao je dekana da održi kratki govor. Dekan je u govoru istaknuo važnost pisanja i bavljenja znanošću i potaknuo sve da se ne boje uzeti časopis u ruke i pročitati ga te ujedno postati dio samog časopisa kroz svoj doprinos.

Nakon dekanova govora, slijedio je pozdrav glavnog i odgovornog urednika, studenta IV. godine FTS-a Ivana Rozića. Student Rozić pozdravio je sve prisutne i istaknuo važnost teme u kontekstu današnjih zbivanja. Nakon pozdrava glavnog urednika, slijedilo je predstavljanje sadržaja novog broja časopisa koje je vodio zamjenik glavnog urednika, student IV. godine FTS-a, Valentin Lešić. Potom je uslijedio govor gostiju, odnosno studenti Antonio Tkalac i Franko Rajič su predstavili svoje teme i istaknuli njihovu važnost u današnjem vremenu.

Nakon izlaganja, uslijedilo je predstavljanje medijskog sadržaja Spectruma koje je vodio Antonio Kljajić, student III. Godine FTS-a i medijski moderator Spectruma. Student Kljajić istaknuo je važnost medija u današnjem vremenu. Prestavivši medijski program Spectruma, Antonio je u ime uredništva predstavio temu za idući broj i pozvao sve studente da se odazovu novom broju časopisa svojim radovima koje mogu biti u obliku članaka, eseja, umjetničkih izričaja i drugih književnih vrsta.

Pred kraj predstavljanja, okupljenima se obratio delegat Fakultetskog vijeća za Spectrum dr. sc. Ante Bekavac i zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Na kraju predstavljanja, voditelj programa se zahvalio svima koji su bili prisutni. Program je zaključen prigodnom pjesmom studenata I. godine Filozofsko-teološkog studija.