Iz Župe Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu uputili su obavijest kako se jedan član njihove zajednice zarazio koronavirusom.

“Za jednog člana naše zajednice je utvrđeno da je pozitivan na COVID-19 zbog čega je cijeloj zajednici određena mjera samoizolacije. Ako netko od vjernika osjeća simptome, neka se javi svome liječniku”, napisali su isusovci na svojoj web stranici.

“Jučer su djelatnici Nastavnog zavoda “Dr. Andrija Štampar” po nalogu epidemiologa dezinficirali sadašnju dvoranu-crkvu i sve ostale prostorije u prizemlju. Time su ispunjeni uvjeti da se mogu slaviti svete mise, ali smo za tu svrhu dužni angažirati naše patre iz kuća na Jordanovcu i Fratrovcu koje ne pogađa mjera samoizolacije”, stoji također u priopćenju.

Prema informacijama koje smo dobili, član zajednice koji je pozitivan na COVID-19 zarazio se na godišnjem odmoru u Splitu, a u zajednicu je stigao prije nekoliko dana.

Zbog ograničenih mogućnosti isusovci poručuju kako “neće biti sakramenta ispovijedi tijekom sljedeća dva tjedna”.

Na prvi petak svete će mise biti po rasporedu, tj. u 6, 7, 8, 9, 11, 12, 17 i 19 sati, ali bez mogućnosti ispovijedanja, a u subotu su svete mise s narodom u 7, 12 i 19 sati.

“Ostale misne nakane predviđene za taj dan odslužit će patri u kapelicama. Za nedjelju i sljedeći tjedan raspored će slijediti”, poručuju isusovci.