Euharistijsko slavlje predvodio je salezijanac don Ivan Šibalić, povjerenik za mlade Hrvatske salezijanske provincije, u suslavlju sa župnikom don Antom Vasiljem, splitskim svećenikom don Ivanom Lendićem te još dvojicom salezijanaca. Nakon pozdrava župnika don Ante, koji je uveo u euharistijsko slavlje, propovjednik je u homiliji upoznao okupljene vjernike s nekim podacima znakovitim za život tog velikog sveca i zaštitnika mladeži. Istaknuo je da je don Bosco bio čovjek s vizijom te ju je u životu svim svojim snagama nastojao živjeti i ostvarivati u skladu s Božjom voljom i radosna srca. Posebno je istaknuo da je svetost don Bosca plod djelovanja Duha Svetoga u njemu i nježne ljubavi koju je cijeloga života gojio spram Mariji Pomoćnici. Istaknuo je dvije bitne odrednice u životu torinskog sveca – ispovijed i euharistiju, kojima je duhovno hranio i sebe i svoje nebrojene mlade štićenike, kojima je bio otac i učitelj te ih s puno ljubavi odgajao, razvivši zavidnu odgojnu karizmu, koju i danas s puno uspjeha nastavljaju njegovi duhovni sinovi diljem svijeta.

Misno slavlje animirao je pjesmom zbor mladih Davidias, a nakon mise mladi salezijanci suradnici, animatori te svi mladi zauzeti u župi, okupili su se u župnoj dvorani na druženju sa salezijanskom obitelji.

Proslavi blagdana prethodila je trodnevnica, tijekom koje se molila krunica i slavila misa s prigodnim homilijama, predvodio ju je don Šibalić, a upriličeni su i druga događanja – prodaja suvenira, prikazan je film o životu sv. don Ivana Bosca, župna obiteljska zajednica održala je klanjanje pred Presvetim u tišini, predavanja za roditelje i mlade održao je don Damir Stojić, a provincijal don Pejo Orkić imao je večernji susret s mladima iz župe. Posljednjeg dana trodnevnice, u srijedu 30. siječnja navečer, održana je prigodna akademija. (ika/bitno.net)