U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizirano je u subotu 11. kolovoza hodočašće iz Solina prema svetištu Gospe Sinjske. Tim povodom je u dvorištu svetišta Gospe od Otoka služena misa koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u koncelebraciji s povjernikom za pastoral mladih Jenkom Bulićem te ostalim svećenicima.

Nadbiskup Barišić je u propovijedi istaknuo da je taj susret, okupljanje hodočasnika na ispovijedi i misi, ugodan trenutak koji obogaćuje hodočašće prema Sinju, temeljna nota sabranosti i smirenosti čija ljepota daje snage izdržati tjelesne napore na putu do cilja. Hodočasnik je onaj koji hoda, a svoj hod pretvara u molitvu. Svojim tijelom časti nekoga. I Isus je imao iskustvo hodočašća kao dvanaestogodišnji dječak, a znamo kako je prošao zemljom čineći samo dobro. Imao je cilj, spasenje duša, a svi smo pozvani imati cilj u životu kako bismo lakše stigli u vječnu domovinu, naglasio je nadbiskup Barišić pozvavši nazočne na zahvalu Gospi što nas uvijek prati u životu.

U ime domaćina nazočne je pozdravio župnik i upravitelj svetišta Gospe od Otoka don Vinko Sanader koji je kazao da je solinsko Gospino prasvetište prva postaja hodočašća od Gospe prema Gospi, zajedničkoj Majci koja nas u svojim svetištima okuplja oko svoga Sina. U tijeku je Olimpijada u Londonu i mnogi trče maratone kako bi došli do cilja. Ovo hodočašće je naš duhovni maraton preko kojega jačaju naša ljubav i vjera, rekao je župnik Sanader.

Na kraju se nazočnima obratio povjerenik za mlade Bulić zahvalivši svima oko organizacije hodočašća, posebno sponzorima koji su omogućili vodu i hranu. Za vrijeme mise pjevao je vokalno-instrumentalni sastav “Papa bend” iz Solina. Više od dvadeset svećenika je ispovijedalo, a poslije mise kolone vjernika krenule su pješice prema Sinju. U svetištu Gospe Sinjske, u osvit nedjeljnoga dana, 12. kolovoza za mlade hodočasnike svečano liturgijsko slavlje u 6 sati predvodio je generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Ivan Ćubelić, a pjevanje je animirato VIS „Signum” iz Kaštel Lukšića. (ika/bitno.net)