Mladi i uspješni hrvatski poduzetnik Matija Kopić, vlasnik softverske tvrtke Farmeron, sklopio je veliki ugovor s američkom tvrtkom Virtus Nutrition te vijest o tome objavio na svojoj Facebook stranici i zaključio svoju poruku s davanjem slave Isusu.

“Za sada, hvala svima vama, članovima Farmeron priče (našim zaposlenicima, investitorima i navijačima), Matei (mojoj ženi, prijateljici i najvećoj navijačici) – i hvala Isusu, kome u konačnici sva slava i sve priznanje u vezi ovoga pripada”, napisao je Matija.

Njegova tvrtka proizvodi web aplikaciju za upravljanje farmama stoke. U ovom trenutku tu aplikaciju koriste mnogobrojne farme, neke od njih najveće na svijetu. Jedan od najperspektivnijih startup projekata u ovom dijelu Europe, koji je Matija započeo kako bi pomogao obiteljskom biznisu, sada je ušao u novu fazu: Farmeron je preuzela tvrtka Vitrus Nutrition, jedna od najvećih na svijetu u području stočne hrane. Pri tome, Farmeron ne odlazi iz Hrvatske, ostaje zasebnom tvrtkom, a Kopić njezinim predsjednikom.

“Još sam uvijek na samom početku ovog procesa učenja – i toliko je toga preostalo za napraviti! Toliko ljudi za upoznati, toliko toga za pročitati, toliko toga za izmoliti. Ali čak i sa svim tim stvarima koje dolaze, naučio sam cijeniti SADA, umjetnost življenja u sadašnjem trenutku. Sutra je novi dan, dakako – ali upravo DANAS, upravo ovaj trenutak ti i ja možemo odabrati i iskoristiti za promjenu (barem malu promjenu) u svrhu izrastanja u osobu kakvom nas je Bog zamislio”, napisao je Kopić.

Naš portal prošle je godine objavio veliki razgovor s njim, zapravo svjedočanstvo, u kojem je mladi Slavonac pričao kako njegov odnos prema Bogu određuje njegovu poslovnu politiku.

There is something really big about building things, building companies. For me, it’s been a way to explore, fight and…

Posted by Matija Kopić on 9. kolovoza 2016

“Svatko od nas ima neke poduhvate u svom životu – počinješ novi posao, renoviraš kuću ili organiziraš svatove… Važno je taj poduhvat potpuno staviti u njegove ruke i predati Duhu Svetome. U tom je smislu Krist moj poslovni partner, jednostavno me je naučio da ono što imam nije moje. To što imam dano mi je na upravljanje i sve to mogu izgubiti ako sam neozbiljan ili neodgovoran. Dano mi je na upravljanje, kako bih to koristio na njegovu slavu”, rekao je tada.

Čestitamo zaposlenicima Farmerona i molimo se da Matija Kopić i dalje sve svoje poslovne planove “predaje Duhu Svetome”. Na dobro i spasenje svoje, svojih bližnjih i zajednice u kojoj živi i djeluje.

Cijeli razgovor s Matijom možete pročitati OVDJE.

Goran Andrijanić | Bitno.net