Kako bi na poseban način obilježili Godinu vjere, katolički vrtići Grada Zagreba u suradnji s Laudatom za djecu u svibnju organiziraju poseban projekt likovnih radionica pod nazivom “Volim Crkvu”. Od 6. do 17. svibnja u zagrebačkim vrtićima gostovat će pet umjetnika na jednosatnim likovnim radionicama za djecu.

Prva u nizu likovnih radionica održana je pod vodstvom akademske umjetnice Maje Vidović u ponedjeljak 6. svibnja u vrtiću Dobri na zagrebačkom Črnomercu. Djeca su motive iz crkve oblikovala u glini, a neki su crtali crkve koristeći olovku i papir.

Dječji radovi sa svih šest likovnih radionica bit će predstavljeni na izložbi u subotu 25. svibnja u 10.30 sati u galeriji Laudato Corde u Kvaternik plazi u Zagrebu. Na otvorenju izložbe govorit će pedagoginja katoličkih vrtića Grada Zagreba Brankica Blažević, direktorica galerije hrvatske sakralne umjetnosti “Laudato” Ksenija Abramović i akademski umjetnik Tomislav Buntak.

Prodajna izložba imat će humanitarni karakter kako bi se financijski pomoglo jednoj zagrebačkoj obitelji s djecom. Projekt će završiti darivanjem jednoga dječjeg likovnog rada Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke na tradicionalnom hodočašću djece, njihovih roditelja i odgojitelja dječjih vrtića iz Zagrebačke nadbiskupije. (ika/bitno.net)