Korizma nije tek vrijeme da nešto posebno “činimo”, da se odričemo nečega, postimo i ne mrsimo, dajemo milostinju…, nego je korizma vrijeme u kojem trebamo “biti” i istinski živjeti svoje krštenje, ističe u korizmenoj poslanici šibenski biskup Ante Ivas.

Ivas

Korizma je, nastavlja biskup, sveto hodočašće na krsni izvor našega kršćanskog života na kojem ponovno otkrivamo i prihvaćamo Krista kao “živu vodu”, kao Učitelja koji upravlja i usmjeruje naš život i cijelom životu daje smisao, kako na zemlji tako i na Nebesima.
Korizmeno vrijeme nas pripravlja da u vazmenom bdjenju možemo svečano obnoviti ispovijest vjere i naša krsna obećanja. Trebamo i ove korizme pripraviti srce i dušu za tu obnovu, za obnovu Evanđelja u nama i među nama, u Crkvi, u obitelji, u društvu. Biskup podsjeća i na riječi pape Benedikta XVI. kojima, najavljujući “Godinu vjere”, poručuje kako bi ta godina trebala biti izvrsna prigoda da svi vjernici što dublje shvate temelje kršćanske vjere.
Korizma, podsjeća šibenski biskup, vjernike poziva da se u pripravi za uskrsna slavlja uključe u korizmeni put i poslanje Crkve u župama Šibenske biskupije. Ističe potrebu odlaska na euharistiju, nedjeljnu i svakodnevnu, pozornog slušanja riječi Božje na misi, razgovora i razmišljanja o tome na što nas potiče Riječ, kako bismo je mogli oživotvoriti u svakodnevnom životu. “Sudjelujmo u molitvi, naročito u molitvi križnog puta u svojoj župi, ali i na zajedničkoj molitvi križnoga puta na dekanatskoj ili biskupijskoj razini”. Na poseban način su na evanđeosku krsnu obnovu pozvani članovi župnih vijeća, bratovština, udruga, poslužitelji u liturgiji, čitači i pjevači, krizmanici i katekumeni.
“Zajedno s vama molim Boga i Gospin zagovor, da dopustimo svome Gospodinu, Učitelju i Spasitelju da ove svete korizme oživi i obnovi u nama krsni dar vjere”, ističe biskup Ivas na kraju korizmene poruke.(ika/bitno.net)