Ne bojte se biti i ostati Kristovi. Ne bojte se biti prepoznatljivi. Ne bojte se očitovati u svom vjerničkom identitetu na svom mjestu i na svim prostorima

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je vjernicima svoje nadbiskupije uskrsnu poruku. U poruci ističe pastoralne aktivnosti koje se u nadbiskupiji provode u sklopu programa Godine vjere. U ovo doba kada se toliko kuka na sadašnjost i naše vrijeme, želimo pronaći izvor nade i snage da hrabro povjerujemo u Uskrsloga, ističe kardinal. To iskustvo želimo prenositi svjedočenjem i življenjem. Svim vjernicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u poruci stoga poručuje: ne bojte se biti i ostati Kristovi. “Ne bojte se biti prepoznatljivi. Ne bojte se očitovati u svom vjerničkom identitetu na svom mjestu i na svim prostorima. Neka nas jasno prepoznaju da vjerujemo u Uskrslog Krista i da živimo iz te vjere.”

Neka se ta vjera, piše kardinal, ugradi u osobni stil života, privatno i javno. “Neka ta vjera izgrađuje naše međuljudske odnose, da budu prepoznatljivi: gledajte kako se vole. Time ćemo svjedočiti da smo Isusovi. Neka svi ljudi pokraj nas osjete povjerenje u život vidjevši našu osvjedočenu nadu kojom nastojimo da dobro pobjeđuje svako zlo. Neka uskrslo svjetlo zrači u našim nakanama i nastojanjima na svim razinama. Tada će ova Godina vjere biti snaga pozitivne energije ne samo za nas katolike nego i za cijelo društvo u kojem živimo i kojeg želimo izgrađivati u jednakopravnosti”, zaključuje u uskrsnoj poruci kardinal. (ika/bitno.net)