Vrhovni poglavar Salezijanske družbe, kardinal Ángel Fernández Artime imenovao je za novo šestogodište 2024.-2030. za provincijala Hrvatske salezijanske provincije don Milana Ivančevića SDB, objavila je Hrvatska salezijanska provincija.

Don Milan Ivančević rodio se 25. listopada 1962. u mjestu Šlimac kraj Prozora (BiH) od oca Ante i majke Ivuše rođene Papak. Poslije završene osnovne i srednje škole završio je Pedagoški fakultet te je radio kao nastavnik u osnovnoj školi.

Istovremeno je u njemu već dulje vrijeme tinjala želja da postane svećenik. Nakon vremena razmišljanja i razlučivanja, odlučio je postati salezijanac svećenik i u listopadu 1989. ulazi u salezijansku zajednicu na Knežiji te upisuje studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu gdje je kasnije i diplomirao. Istovremeno prolazi kroz različite stupnjeve pripreme za salezijanski život: kandidatura, prednovicijat, novicijat, dvogodišnja pedagoška praksa u salezijanskim ustanovama, privremeni i doživotni zavjeti. Za svećenika ga je u crkvi Marije Pomoćnice u Zagrebu zaredio zagrebački nadbiskup kard. Josip Bozanić 27. lipnja 1998. godine.

Kao svećenik obavljao je razne službe te je bio kapelan, kateheta i župnik, profesor i pedagog u školi te savjetnik za odgoj i ravnatelj u Salezijanskoj zajednici. U Hrvatskoj salezijanskoj provinciji vršio je službu ravnatelja salezijanske zajednice, provincijalnog savjetnika i vikara provincijala. Trenutno je župnik Župe Pomoćnice kršćana u Splitu. Službu provincijala preuzet će početkom lipnja 2024. godine.