U dvorištu bazilike Presvetog Srca Isusova u Zagrebu postavljen je šator namijenjen vjernicima koji dolaze na euharistijska slavlja.

Naime, nakon što je crkva oštećena u potresu koji je u ožujku pogodio Zagreb slavljenje svetih misa prebačeno je u dvoranu u sklopu samostana koja je premala za sve koji žele prisustvovati.

Kako doznajemo, šator koji su danas postavili pripadnici Hrvatske vojske trebao bi poslužiti kao “produžetak liturgijskog prostora”, tj. mjesto za vjernike koji su do sada mise pratili iz dvorišta.

Ministarstvo obrane objavilo je kako je na spomenutoj lokaciji danas boravio i ministar obrane Mario Banožić koji je zahvalio Hrvatskoj vojsci na brzom i profesionalnom angažmanu.

„Ovdje u bazilici Presvetog Srca Isusova imamo problem služenja svetih misa zbog posljedica potresa. Hrvatska vojska uključila se u ovu potporu postavljanjem šatora”, istaknuo je Banožić, dodavši kako je vojska do sada postavila ukupno 66 šatora.

„Sveukupno 48 šatora podignuto je za prijam pacijenata i trijažu, a njih 18 je stavljeno u druge svrhe: na Veterinarskom fakultetu za trijažu životinja te na Medicinskom fakultetu za potporu studentima za boravak, odnosno za prehranu“, zaključio je ministar obrane.