LJETNI ORATORIJ

FOTO Salezijanci su okupili na Plitvicama 800 mladih u igri i molitvi, pogledajte galeriju

Na kraju prvog uspješno odrađenog tjedna oratorija djeca, vođena salezijancima i animatorima, uputili na izlet u Plitvice, točnije u oratorijski dom u Mukinjama, gdje su se zajedno družili sudionici oratorija s Jaruna, Knežije, Podsuseda i Rijeke

Ovogodišnji Ljetni oratorij koji nosi naziv „Sve(t) ili ništa“ svojim oratorijancima organizirao je program koji obiluje zabavom, igrama, molitvom i mnogim drugim aktivnostima među kojima su i izleti.

Tako su se na kraju prvog uspješno odrađenog tjedna djeca, vođena salezijancima i animatorima, uputili na izlet u Plitvice, točnije u oratorijski dom u Mukinjama, gdje su se zajedno družili sudionici oratorija s Jaruna, Knežije, Podsuseda i Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putovanje koje je trajalo dva sata u svakom autobusu bilo je ispunjeno glazbom, zanimljivim pričama i pokojim šaljivim zgodama. Dolaskom u Mukinje u kasnim jutarnjim satima počeo je program koji je otvoren plesom i učenjem koreografija svih ovogodišnjih himni pojedinog oratorija. Sunce nam je pravilo društvo cijeli dan, a blagi povjetarac dobro nam je došao kada smo u 12 sati prisustvovali svetoj misi na otvorenom koju je vodio salezijanski provincijal don Tihomir Šutalo zajedno s drugom braćom. Nakon slavlja uslijedio je turnir u nogometu i loptometu pa se tako oko 800 djece skupilo na travnatom terenu i igralištu u nizini gdje su bodrili i glasno navijali za svoje ekipe, ali i za ekipe drugih oratorija. Zastave su vijorile sa svih strana, a osmijesi se nisu skidali s lica kada su pobjeđivali omiljeni timovi.

Dan u Mukinjama bližio se kraju i sve se trebalo zabilježiti zajedničkom fotografijom. Žuti, zeleni, plavi, ljubičasti, crveni i narančasti tako su u zagrljaju zaključili ovaj zabavni dan koji im je bez sumnje donio puno novih uspomena. Umorni, ali sretni i ispunjeni, vratili smo se kućama gdje s velikom radošću iščekujemo novi, ujedno završni i još veseliji tjedan Ljetnog oratorija.

Pogledajte galeriju.

Mihaela Bodrožić | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 30. lipnja 2019.

Možda vam se svidi