Night Fever

Mladost, izlazak, druženje, zabava… na drugačiji način, prožeto vjerom i ponuđeno svima. To je recept koji je posljednjih godina u obliku međunarodne katoličke inicijative „Night Fever“ (noćna groznica) osvojio mnoge gradove, a sada stiže i u Split.

Povijest inicijative seže u 2005., godinu, kada je nakon susreta mladih u Kölnu skupina mladih htjela stvoriti sadržaj kojim bi svojim vršnjacima ponudili alternativni noćni izlazak koji bi uključivao duhovne sadržaje. Stvoren je tako koncept  nazvan »Night fever«, a koji se sastoji od Mise, molitve pred Presvetim, pjesme, druženja itd. Zanimljivo je da mladi sa svijećama u rukama stoje na ulicama i trgovima u blizini crkve i pozivaju prolaznike da uzmu svjetlo i uđu u crkvu.

Night Fever se redovno organizira u mnogim europskim gradovima, a večeras – u četvrtak 26. srpnja 2012. je „specijal“ u Splitu, u crkvi sv. Frane na Obali, tj. na splitskoj rivi.

Kako se može vidjeti na službenim stranicama inicijative Night Fever program je sljedeći:

20.00 Misa

21.00 – 24.00 Klanjanje, glazba, ispovijed

Više o samoj inicijativi možete saznati ovdje.

Sve vas koji ste u Splitu ili u okolici pozivamo da se pridružite i da ovu obavijest proslijedite što većem broju svojih prijatelja.

Evo i video pozivnice:

K. S. | Bitno.net