NOVO U KNJIŽARAMA

‘Confessio’ – Ispovijest sv. Patrika, čovjeka koji je evangelizirao Irsku

Upoznajte jednog od najomiljenijih svetaca čitajući njegov duhovni spis star preko 1500 godina

U izdanju nakladne kuće Verbum objavljen je poznati drevni spis sv. Patrika “Confessio – Ispovijest” koji omogućuje dublje upoznavanje sa životom i duhovnošću ovoga velikoga irskog misionara koji je svojim mudrim upravljanjem, tankoćutnim provođenjem inkulturacije, širenjem monaštva, propovijedanjem i čudesima više od svih pridonio širenju i ukorjenjivanju kršćanstva u Irskoj.

Sveti Patrik, svetac zaštitnik Irske i jedan od najomiljenijih svetaca širom svijeta, rođen je krajem 4. stoljeća u rimskoj pokrajini Britaniji. Dok je odrástao, nije bio privržen vjeri; susret sa živim Bogom doživio je tijekom šest godina ropstva u Irskoj. Božanskom je intervencijom uspio pobjeći, postao je svećenik i vratio se u Irsku propovijedati evanđelje te je postao poznat kao “apostol Irske”. Iza sebe je ostavio dva spisa: “Pismo Korotiku” (“Epistola ad Coroticum”) te autobiografski spis “Confessio – Ispovijest”, najautentičniji izvor za proučavanje njegova života koji je sada prvi put dostupan na hrvatskomu jeziku. Autobiografski spis sv. Patrika “Confessio – Ispovijest”, napisan u 5. stoljeću, sačuvan je u cijelosti sve do danas, više od 1500 godina nakon svojega nastanka, što ga čini jedinstvenim i autentičnim izvorom za poznavanje života toga velikog sveca, kao i za poznavanje kasnoantičke kršćanske misli.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Ovaj drevni spis pruža fascinantan uvid u život i djelo ovoga iznimnog čovjeka čiji se spomen svake godine slavi širom svijeta, a Verbumovo prvo hrvatsko izdanje toga djela objavljeno je u dvojezičnomu obliku, na latinskomu izvorniku i u hrvatskomu prijevodu, obogaćeno iluminacijama u koloru za jedinstveno čitateljsko iskustvo.

Knjiga “Confessio – Ispovijest svetoga Patrika” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.

Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 9. ožujka 2017.

Možda vam se svidi