Mrzljak

Cilj je akcije, koja će se održati u subotu 21. travnja očistiti otpad s divljih odlagališta u svim krajevima naše Domovine.

U akciju koju je pokrenula Udruga Žmergo već su se uključile mnoge jedinice lokalne ili regionalne samouprave, ustanove, udruge, mediji, ministarstva, pojedinci. Vjeruje se kako će i odaziv vjernika – koji iskazujući odgovornost za stvoreno i zaštitu stvorenoga iskazuju svoju ljubav i odgovornost prema Stvoritelju – biti znatan.

U pismu kojim se obraća vjernicima biskup Mrzljak podsjetio je i na riječi pape Ivana Pavla II. kada je boraveći u Zagrebu u prigodi svojega drugog posjeta Hrvatskoj rekao: “Bog vam je dao u baštinu predivnu zemlju čija nacionalna himna počinje ‘Lijepa naša domovino’ – kako u ovim riječima ne vidjeti podsjećanje na dužnost poštovanja prirode, postupajući s osjećajem odgovornosti za životni prostor što ga je Providnost dala čovjeku? Svijet je pozornica na kojoj je svatko pozvan odigrati svoju ulogu na hvalu i slavu Boga Stvoritelja i Spasitelja”.

Prigodnom izjavom biskup Mrzljak izrazio je potporu akciji i u emisiji “Mir i dobro” u nedjelju 15. travnja, a Hrvatski će Caritas i priopćenjem za javnost potaknuti na još veće uključenje vjerničke javnosti u ovu vrijednu inicijativu kojom Hrvatska postaje dio svjetskoga projekta u koji se uključilo već osamdesetak zemalja.(ika/bitno.net)