Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije predvođeni koordinatoricom s. Smiljom Čirko, u sklopu svoje redovite brige za stradale u potresu posebno ovih dana obilaze sve one koji su smješteni u stambenim modulima i drugim oblicima privremenog smještaja, objavljeno je na biskupijskim mrežnim stranicama.

Jedan od razloga obilaska najteže stradalih je i prikupljanje točnih informacija o njihovim potrebama, a kako bi im do Božića bili dostavljeni prigodni paketi i tako se barem malo olakšao život u nadolazećim božićnim danima. Posebno se mislilo na najmlađe kojima će biti pripremljeni paketi s darovima prema uzrastu i njihovim željama.

U petak, 3. prosinca u obilasku stanovnika kontejnerskog naselja Sajmište u Petrinji pridružio im se i sisački biskup Vlado Košić kako bi se upoznao s teškoćom života u takvom smještaju ovo zimsko vrijeme. On je stanovnicima naselja uputio i riječi utjehe i nade, ali i upoznao ih s mogućnostima koje Caritas nudi kako bi olakšao trenutnu situaciju, ali i omogućio brži povratak u njihove domove.

Ovih dana Caritas će i tradicionalno podijeliti božićne pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepština svojim redovitim korisnicima.

Foto: Sisačka biskupija