SisakFoto: IKA
Susret animatora i volontera ususret Susretu hrvatske katoličke mladeži u Sisku održan je u subotu 28. travnja u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku. Na susret se odazvalo 1500 mladih iz svih župa Sisačke biskupije, voljnih da svoje vrijeme daruju kako bi Sisak čim bolje ugostio mlade hodočasnike.

Susret je započeo pozdravnim govorom povjerenika za mlade vlč. Branka Koretića koji je zahvalio mladima što su spremni darovati svoje vrijeme za ovaj Susret, a i osvrnuo se na važnost svakog pojedinca u ovoj velikog organizaciji.

U nastavku je slijedila kratka meditativna molitva koju je osmislila vjeroučiteljica Gordana Brkanac, te davanje zaduženja i konkretnih zadataka pojedinim grupama od strane voditelja volontera vlč. Josipa Karasa i vlč. Bože Pinjuha.

Između ostalog, mlade goste koji dolaze u Sisak na ulazu u grad dočekat će domaćini voditelji autobusa koji će svoje goste upoznati sa gradom, kulturnom ponudom i na kraju misnog slavlja odvesti ih u župe gdje su smješteni na noćenje.

Voditeljica Ureda za kulturu mladima je prezentirala vodič za hodočasnike koji će dobiti svaki sudionik Susreta, a koji sadrži kartu grada, popis događanja, izložbi i kulturnih znamenitosti koje se možete posjetiti na području grada Siska i Sisačke biskupije u oba dana Susreta. Vodič u pdf formatu može se skinuti i sa mrežnih stranica Ureda za pastoral mladih Sisačke biskupije www.mladisb.hr. (ika/bitno.net)