“Lijepo je vidjeti mlada lica koja se zauzimaju za život. Svaki život počinje začećem, u majčinoj utrobi od 18. dana kuca srce. Tko ima pravo odlučiti da to biće nema pravo na život?”, rekla je Hajdi Begović, nacionalna koordinatorica Hoda za život pred okupljenima na zagrebačkom trgu.

“Splićani su se u velikom broju odazvali na poziv da podrže život – rođene i nerođene djece, trudnica, majki, obitelji. Trudnice i majke s malom djecom su najdiskriminiranija skupina u hrvatskom društvu. Mi želimo drugačiju Hrvatsku. Ne želimo da više od 20 posto žena kad se vrate s porodiljnog ostanu bez posla. Strašno je čuti da 75 posto žena koje su imale pobačaj kažu da su to napravile pod pritiskom okoline ili zbog ekonomskih problema. Ovim hodom izražavamo solidarnost sa ženama, majkama i njhovom djecom i obiteljima”, rekao je Tomislav Slavić, koordinator Hoda za život u Splitu pred okupljenima na splitskoj Rivi.

I u Zagrebu i u Splitu okupljenje su glazbenim programom zabavljali razni izvođači – među njima Meri Cetinić, klapa Barun, Alen Nižetić i drugi.

Pogledajte fotogaleriju.

Fotografije: Facebook Hod za život i Hod za život Split