Svaka obitelj ponekad prolazi kroz teške trenutke. Najčešće se tada osjećamo usamljeno i bespomoćno. Međutim, u takvim situacijama bismo se trebali obratiti našim duhovnim majkama koje nam mogu pružiti potrebno duhovno vodstvo. Aleteia donosi popis osam svetih majki koje nam mogu pomoći prebroditi teške obiteljske situacije.

Sveta Monika – kada je vaše dijete buntovno

Sveta Monika nikada nije odustala od svojeg sina Augustina, nego ga je posebnom ljubavlju i strpljenjem vodila putem koji je završio velikim obraćenjem.

Sveta Majka Terezija – kada vam je potrebno suosjećanje


Premda Majka Terezija nikada nije rodila dijete, ona je čitavog života pokazivala majčinsku brigu prema nebrojenoj djeci i ljudima. Svojim svetim životom nam je pokazala kako ispuniti fizičke, psihičke i duhovne potrebe djece.

Sveta Ivanka (Gianna) Beretta Molla – kada ste suočeni s teškim odlukama


Svaka majka ponekad mora donijeti tešku odluku. U takvim situacijama se možete obratiti majci i liječnici koja je žrtvovala život kako bi spasila svoje nerođeno dijete.

Sveta Zelié (Azelija) Martin – kada su vam djeca nezahvalna

Ova majka je uspjela odgojiti svoju djecu u vjeri. Sva njezina djeca, uključujući i svetu Tereziju od Lisieuxa, postali su redovnici. Ova sveta majka je svoju djecu naučila zahvaljivati na svemu što im je darovano, a to je poruka koju bi danas trebala čuti većina djece, ponajviše zbog konzumerizma u kojem žive.

Sveta Elizabeta Ana Seton – kada ste suočeni s tegobama

Roditelji se u odgoju djece često suočavaju s financijskim poteškoćama. U tom problemu pomoć mogu zatražiti kod samohrane majke petero djece koja je, osim za odgoj djece, pronašla snagu i za otvaranje prve katoličke škole u Americi.

Sveta Franciska Rimska – za jedinstvo obitelji

Kada ju je njezin sin pokušao isključiti iz života, ova majka šestero djece nikada nije odustala od njega. Unatoč uvredama i poniženjima, koje je strpljivo podnosila, ona se nikada nije prestala boriti za mir i jedinstvo u svojoj obitelji.

Sveta Felicita – kada vam je potrebno više mentalne i fizičke snage


Ova rimska svetica je bila u zatvoru kada je postala majka. Njezin suprug, koji je bio poganin, u više ju je navrata preklinjao neka, iz ljubavi prema djetetu, žrtvuje bogovima, ali je ona na to odgovorila kako ne može iznevjeriti Krista. Tragedija svete Felicite se završila na pijesku arene preplavljene krvlju, uz rikanje divljih zvijeri, povike razjarena mnoštva, uz tihe molitve umirućih.

I za apsolutno sve naše obiteljske nakane… Blažena Djevica Marija!

Povjerite svoje brige i tražite vodstvo od Majke svih majki. Blažena Djevica Marija je osjetila bol i svjedočila žrtvi koja je spasila čitavo čovječanstvo. Njezinom zagovoru možete povjeriti sve svoje brige jer nas ona zagovara u našim potragama za mirom i razumijevanjem.

Bitno.net