O nama

Informirajte se, izgrađujte vlastitu vjeru i kulturu, obogaćujte sebe i svoju obitelj – nađite vremena za bitno.net!

Kulturno-vjerski portal bitno.net jedinstveni je portal na hrvatskom jeziku, širi i raznolikiji od klasičnih vjerskih i kulturnih portala i dublji i fokusiraniji od općih news portala. Pokrenut je s ciljem da bude svakodnevno internetsko izvorište aktualnih informacija, značajnih tema i zanimljivih priloga za sve one koji žele svratiti pogled na bitno i obogatiti sebe.

Imajući ishodiše u kršćanskim nadahnuću i pozivu Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. na novu evangelizaciju, bitno.net pažnju posvećuje raznolikim životnim područjima te aktualnim, zanimljivim i edukativnim sadržajima.ri tome se poseban naglasak stavlja na područja vjere, kulture, obitelji,  roditeljstva i odgoja te na društvene i znanstvene teme.

S takvom koncepcijom i sadržajem, bitno.net je namijenjen svima onima koji žele cjelovito razvijati vlastitu osobnost, izgrađivati vjerski pogled na svakodnevni život, produbljivati duhovnost te neprestano obogaćivati  sebe i svoju obitelj novim i korisnim informacijama i spoznajama. Želeći biti siguran orijentir u suvremenom moru medija bitno.net objavljuje izvorne autorske članke kvalitetnog interdisciplinarnog tima suradnika – eminentnih stručnjaka na različitim područjima – te odabrani izbor najkvalitetnijih članaka s prestižnih inozemnih i domaćih portala.

Urednik portala je mr. sc. Petar Balta, zamjenik glavnog urednika je dipl.novinar Goran Andrijanić, a među suradnicima je čitav niz poznatih hrvatskih autora. Osnivač i vlasnik portala je novoosnovana neprofitna udruga „Centar za cjeloviti razvoj“ iz Splita, čiji su naziv i djelovanje inspirirani riječima Pape Benedikta XVI.:  „Evanđelje nas podsjeća da čovjek ne živi samo o kruhu: duboka želja čovjekova srca ne može se zadovoljiti samo materijalnim dobrima. Čovjekov je horizont bez sumnje viši i širi; zato svaki plan razvoja mora imati pred očima, pored materijalnog, i duhovni razvoj osobe, koja je obdarena dušom i tijelom. To je cjeloviti razvoj, na koji se konstantno referira socijalni nauk Crkve. Taj razvoj ima svoj mjerodavni kriterij u pokretačkoj sili “ljubavi u istini”. (Kateheza pape Benedikta XVI. na općoj audijenciji srijeda, 8. srpnja 2009.)

Više o tome kako možete podržati ovaj projekt možete saznati ovdje.

Posvetite pažnju bitnome – pratite bitno.net!

Oglas za Klub prijatelja portala Bitno.net

Možda vam se svidi