LUKA BALVAN NA TRIBINI 'MOJE PJESME, MOJE MOLITVE'

Zanima vas kako su nastale pjesme ‘Gospodine, ti si pastir moj’ i ‘Ne boj se jer ja sam s tobom’? Onda morate posjetiti ovu tribinu

Skladbe poput: „Ne boj se, jer ja sam s tobom“, „Psalam 23 (Gospodin je pastir moj)“, „Anđeli ti pjevaju“, „Zajedno u Kristu“, „Laku noć, Isuse“, „Moj je put na tvome sada putu“ mnogima su pomogle u trenucima traženja, nalaženja i hoda u vjeri.

U trećoj tribini serijala „Moje pjesme, moje molitve“ gost je skladatelj i kantautor Luka Balvan koji je na hrvatskoj glazbeno-duhovnoj sceni prisutan već 30 godina. Upravo ova tribina bit će prilika za obilježavanje tako vrijedne obljetnice. O skladbama će govoriti sam autor, a u izvedbama će mu se pridružiti: Marija Husar Rimac, Matija Škvorc i zbor Maranatha, Aurelia Stašić, Leopold Stašić te Zvonko Novosel koji će recitirati Lukine stihove.

Tribina će se održati u srijedu 21. ožujka u 18 sati u dvorani Hrvatskog društva skladatelja, Berislavićeva 9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moderator tribine je Slavko Nedić, urednik glazbenog programa Hrvatskog katoličkog radija.

O autoru:

Luka Balvan rođen je u Banjoj Luci, 1967. Od malena je s majkom i sestrama pjevao u crkvenom zboru. Dolaskom u Zagreb 1988. godine počinje se ozbiljnije baviti duhovnom glazbom. Svojom pjesmom obogatio je seminare fra Zvjezdana Linića, dr. Tomislava Ivančića, fra Ivana Matića i mnogih drugih.

U ZAMP-ovoj bazi skladbi Luka Balvan ima više od 130 skladbi, a mnoge od njih na misnim susretima izvode ne samo zborovi mladih nego i mnogi dječji i župski zborovi. Objavio je 25 albuma s pjesmama, meditacijama i motivacijama duhovnog sadržaja.

Organizirao je tri velika Band aida povodom dolaska pape Ivana Pavla II., pape Benedikta XVI. i pape Franje u Hrvatsku i BiH u kojima su nastupili najpoznatiji pjevači s duhovne i estradne scene, a Luka se pojavljuje kao autor i izvođač pjesama. Luka je također autor i izvođač pjesama povodom proglašenja blaženim Ivana Merza u Banjoj Luci, a zajedno s banjolučkim biskupom dr. Franjom Komaricom skladao je pjesmu povodom Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bosni i Hercegovini.

Pored glazbenog opusa vrijedno je istaknuti i Lukinu znanstvenu naobrazbu. Luka je diplomirao na studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, te stekao akademski naziv magistar novinarstva. Završio je Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u Zagrebu i doktorirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

I kad ovome dodamo skladbe poput: „Ne boj se, jer ja sam s tobom“, „Psalam 23 (Gospodin je pastir moj)“, „Anđeli ti pjevaju“, „Zajedno u Kristu“, „Laku noć Isuse“, „Moj je put na tvome sada putu“ i mnoge druge koje su mnogima pomogle u trenucima traženja, nalaženja i hoda u vjeri.

A neke od ovih skladbi bit će predstavljene i izvedene na tribini „Moje pjesme, moje molitve“.

Luka je član Hrvatskog društva skladatelja.

Bitno.net

Objavljeno: 21. ožujka 2018.

Možda vam se svidi