POMOĆ POTREBITIMA

Večer Marijinih obroka za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta

Večer 4. prosinca rezervirajte za Marijine obroke – bit će to prilika da saznate više o djelovanju humanitarne organizacije Mary’s Meals koja danas u školama diljem svijeta hrani 1,230.171 gladno dijete.

Foto: Shutterstock.com

U zagrebačkom Hotelu Dubrovnik, u ponedjeljak 4. prosinca od 19 sati predstavit će se postignuća Marijinih obroka tijekom 2017. godine. Iza njih je godina u kojoj je poslužen milijarditi obrok. Curry od povrća s rižom dobio je 12-godišnji Mohsin u Neformalnom obrazovnom centru u Indiji.

U Liberiji pak, hrvatski podupiratelji osiguravaju hranu u dvije nove školske kuhinje. Zahvaljujući donacijama iz Lijepe Naše topli obrok sada svakodnevno dolazi do više od 11 400 učenika. Na Večeri Marijinih obroka upoznajte se s novom božićnom kampanjom “Veliki obiteljski Božić”. Uz uobičajene promomaterijale, za skromnu donaciju možete dobiti božićne čestitke i prikladne božićne kutijice za prikupljanje donacija.

Imat ćete priliku otkriti što za volontere znače Marijini obroci, ali i što oni donose učenicima diljem svijeta – na kraju Večeri čeka vas iznenađenje pristiglo ravno iz školske kuhinje Marijinih obroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Marijini obroci Hrvatska, osnovana u srpnju 2009., dio je međunarodnog projekta Mary’s Meals koji ima viziju da svako dijete prima dnevni obrok na mjestu obrazovanja. Na taj način udruga ne samo da spašava život, već ih potiče da uče te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život.

Marijini obroci uz pomoć brojnih volontera svakodnevno pomažu mnogima, no 61 milijun gladne djece osnovnoškolske dobi i dalje čeka. Iz udruge pozivaju sve one koji imaju i više nego što im je potrebno da to podijele s onima koji nemaju ni najosnovnije.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr.

Bitno.net


Objavljeno: 30. studenoga 2017.

Možda vam se svidi