Udruga Zdenac se bavi humanitarnim radom. Osnovana  je 2003. godine u Splitu, a njegova misija je promicanje ljudskih vrijednosti i solidarnosti s najpotrebnijima u društvu te rad s djecom. Misiju ostvaruje na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Afrike i Južne Amerike. Udruga Zdenac u sklopu programa “Odgoj u solidarnosti” pokreće novi projekt pod nazivom “Uči živjeti!” koji će se održavati u Splitu i Zagrebu.

Roditeljima je važno da njihova djeca od najranije dobi pohađaju različite društvene aktivnosti i postanu zreli, odgovorni ljudi, nositelji promjena u društvu. Kao odgovor na potrebe roditelja te svjesni svojeg poslanja i važnosti odgoja, Zdenac je osmislio projekt u kojem bi djeca učila i usvajala životne vrijednosti i to kroz interaktivne radionice glazbe, španjolskog/engleskog jezika i dramske sekcije. Projekt sadrži praksu solidarnosti (posjete i druženje s osobama treće životne dobi), javne nastupe te izlete uz zajedničko druženje. Stječući ta iskustva djeca se uče samopouzdanju, samopoštovanju, inicijativnosti, kreativnosti, otvorenosti, odgovornosti i empatiji.

Projekt je namijenjen djeci četvrtog i petog razreda osnovne škole, budući da je to vrijeme odrastanja odnosno vrijeme kada izgrađuju svoju osobnost. Kroz radionice će se graditi zajedništvo, promicati solidarnost, poticati djecu da život žive kao izazov te da ga unaprjeđuju, da budu sol zemlje i svjetlost svijeta, koji će svojim prisustvom i djelovanjem biti na dobrobit svima oko sebe, posebno obespravljenima.

Djeca će učiti prihvaćati različitosti, upoznavajući druge kulture i mentalitet, povezujući se sa svojim vršnjacima iz područja Latinske Amerike u kojima djeluje Zdenac.

Posebnost ovog projekta jest prakticiranje vrijednosti kroz solidarnost u praksi, povezivanje prve i treće generacije i upoznavanje djece iz drugih krajeva svijeta. Roditelji koji želite da vam djeca budu zrela, odgovorna, otvorena, puna samopouzdanja, djeca s odgojenom savješću za ljubav, pravdu i poštenje, djeca koja će kročiti putem milosrđa i solidarnosti, koja će imati jaki kršćanski identitet i zdravi odnos s Bogom prijavite svoje dijete za sudionika projekta.

Prijaviti se možete u tajništvu udruge „Zdenac“, do 27. rujna 2018. godine.

Telefon: 021/377 572

Mobitel: 095 251 1961 ili 095 871 6069

e-mail: udruga.zdenac@gmail.com

Bitno.net