MOJ PRIJATELJ U AFRICI

Učenici zagrebačke škole Dragutina Kušlana pozivaju na humanitarni koncert za pomoć gladnoj djeci Benina

Na koncertu, koji se održava 8. svibnja u 17 sati, nastupit će učenici škole te gosti: Gordana Markušić, Nenad Kosak, reper Marin Ivanović i pjevač Alan Hržica

Benin

Foto: Shutterstock.com

U utorak, 8. svibnja, u svečanoj dvorani zagrebačke Osnovne škole Dragutina Kušlana, s početkom u 17 sati, održat će se humanitarni koncert za pomoć djeci afričke zemlje Benin. Na koncertu će nastupiti učenici škole te gosti: Gordana Markušić, Nenad Kosak, reper Marin Ivanović i pjevač Alan Hržica. Koncert se održava devetu godinu u sklopu projekta Moj prijatelj živi u Beninu, u Africi. „Ideja se rodila nakon što sam 2009. godine bila na svećeničkom ređenju Odilona Singboa i osobno svjedočila teškim uvjetima, siromaštvu i oskudici u kojoj žive djeca Benina“, objašnjava autorica projekta i vjeroučiteljica Ružica Lice.

Tamošnji mališani rastu bez pitke vode, danima su gladni, a mnogi od njih se uopće ne školuju. „U mene se duboko usjekao tužan prizor mršave djece, prekrasnih očiju i izbočenih trbuha, kako stoje uz rub ceste i cuclaju komadiće šećerne trske“, objašnjava gospođa Lice.  Zbog toga je prije devet godina u zagrebačkoj školi odlučila pokrenuti humanitaran projekt. Tijekom školske godine svoje učenike, koji žive u relativno dobrim uvjetima, vjeroučiteljica pokušava senzibilizirati za stvarnost u kojoj žive djeca u Africi. Prikazuje im filmove i fotografije iz Benina te im govori o kršćanskoj solidarnosti koja se posebice očituje u pomaganju onima koji su daleko, koje možda niti ne poznajemo, ali također zaslužuju dostojanstven život.

Učenici Osnovne škole Dragutina Kušlana kroz godinu izrađuju ukrasne predmete te ih prodaju u vrijeme velikih kršćanskih blagdana. Za Dane kruha roditelji donose domaće kolače na prodaju. Prikupljena sredstva uplaćuju se na račun sirotišta u Beninu. Kroz ovih devet godina učenici su prikupili dovoljno sredstava za izgradnju bunara za pitku vodu u selu Hondji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svjesni smo da s malo dobre volje i truda možemo učiniti velika djela. Na humanitarnom koncertu učenici škole i gosti žele skrenuti našu pozornost na najsiromašnije i najpotrebnije. Naša je želja da svako dijete ima barem jedan obrok u danu, mogućnost za pitku vodu i školovanje te, koliko je moguće, i uz našu pomoć život dostojan čovjeka”, zaključuje gospođa Ružica Lice. Svi ste dobrodošli na humanitarni koncert!

Bitno.net

 

Objavljeno: 7. svibnja 2018.
  • Oznake:

Možda vam se svidi