Tribina ”Opravdane i oslobođene – postabortivni sindrom i sve što o njemu treba znati” organizira se u subotu 4. veljače u 19 sati u Franjevačkom klerikatu u Splitu (Put iza nove bolnice 10, Split) u sklopu regionalnog susreta inicijative ”40 dana za život” za Dalmaciju.

Predavači su dr. fra Ante Vučković, misionar milosrđa, koji će govoriti o svojim iskustvima susreta s osobama koje su učinile pobačaj i Lidija Dugan iz Vukovara, koordinatorica inicijative ”40 dana za život” za Slavoniju, koja će predstaviti program ”Opravdane i oslobođene” za liječenje postabortivnog sindroma čija je voditeljica i koji je već provela u Vukovaru.

Program ”Opravdane i oslobođene” namijenjen je ženama koje su prošle iskustvo namjernog ili spontanog pobačaja. Međunarodna organizacija za oporavak od pobačaja ocijenila ga je najdjelotvornijim i najkorištenijim u svijetu. Temelji se na grupama podrške pri kojima žene proučavaju biblijske tekstove kroz deset tematskih susreta. Svaka tema vezana je uz iskustvo pobačaja, stanja i emocije koje se javljaju odmah ili poslije dugo vremena (poricanje, olakšanje, strah, ljutnja, depresija), paralelno se upoznajući s velikom Božjom ljubavi i milosrđem.

Žene koje su prošle kroz program svjedoče o velikoj promjeni koju su doživjele, miru koji je ušao u njihovo srce i radosti koja im se vratila u život. Iz Inicijative ”40 dana za život” poručuju: „Vjerujemo da će provođenje tog programa unijeti revoluciju u Hrvatsku i novu svježinu u pro-life svijet. Program izravno mijenja živote žena koje su ranjene pobačajem i pomaže im da nastave sa svojim životom, znajući da su, bez obzira na tešku životnu situaciju koju su proživjele, vrijedne, poštovane, dostojanstvene i ljubljene.“

I.G. | Bitno.net